www.tillverkning-sverige.com
ARC INFORMATIQUE

SÉCHÉ ENVIRONNEMENT Group väljer PcVue

The SÉCHÉ Group och dotterbolaget TREDI har valt ARC Informatique PcVue till den framtida standarden för sina anläggningar, däribland hushålls- och industriavfall, förbränningsanläggningar och biogaskraftverk. Den första utbyggnaden skedde 2005, nu finns 16 fabriker och verkstäder som representerar mer än 500.000 variabler som bearbetas, tillämpas och loggas av PcVue.

SÉCHÉ ENVIRONNEMENT Group väljer PcVue
Séché Environnement är en av de största aktörerna i Frankrike och specialist på behandling och lagring av alla typer av avfall (utom radioaktivt avfall), oavsett om det kommer från industrin eller från lokala myndigheter. Koncernen har fler än 20 bearbetningsområden i Frankrike. Med sitt ursprungliga läge, nedströms insamlingsverksamheterna, hamnar de mitt i den tekniskt sett mest krävande industrin. TREDI är ett dotterbolag som specialiserat sig på farligt industriavfall. Utbudet av bearbetade råvaror är enormt och omfattar allt avfall som inte kan behandlas som hushållsavfall.

Ett team av kontrollingenjörer har arbetat i bolaget sedan år 2003 för utveckling av ett bibliotek av generiska objekt, specifika för var och en av gruppens verksamheter samt för att införa passande ergonomi och lämpliga kontrollelement.

Koncernen har beslutat att de kommer att övervaka utvecklingen av det valda systemet för att det så långt som möjligt kan ställas in och rullas på ett effektivt, snabbt och enhetligt sätt på alla anläggningar. Så kontrollprogram kan enkelt samlas på en enda fysisk plats. Vissa uppgifter, som loggning och rapportering är redan centraliserade.

Den första PcVue-lösningen installerades år 2005 på industriområdet i SALAISE SUR Sanne (Frankrike, Isère), och är Séché-koncernens största värmebehandlings- och energiåtervinningscentrum: den behandlar cirka 250.000 ton per år och utgörs av farligt avfall (HW), icke-farligt industriavfall (NHIW), hushållsavfall och smittsamt kliniskt avfall. Detta första uppdrag involverar även vattenreningsenheten. Prioriteringen har varit att definiera objektsnormer, och man har utvecklat ett specialbibliotek för PcVue och styrsystem.

Man har fattat ett beslut om att anta OFS-baserad kommunikation.

”Tidigare tittade vi på vad som fanns på marknaden, men den stora fördelen med PcVue är att det är en komplett lösning, man måste inte ständigt köpa nya moduler. Eftersom vi redan var ute efter att planera långsiktigt för produkten var detta en avgörande faktor,” säger herr Therrien, Séché-koncernens industriella IT-chef.

PcVue blev sedan successivt introducerad till enheterna 1, 2 och 3 på Salaise anläggning. Man började med ett komplett förbättringsprojekt avseende Salaise Enhet 1, med sina två roterande ugnar: Här övervakar PcVue alla process-funktioner och gemensamma uppgifter, vilket innebär att ungefär 30.000 variabler övervakas.

Därefter följde ett delvis återupplivande av Salaise 2 när en ny avfallspanna med insprutningssystem installerades, vilken gör det möjligt att arbeta i förslutet läge. Detta ledde till ett förnyat undertecknande av avfallshanteringskontraktet, som ett resultat av olaglig dumpning av Probo Koala-last på Elfenbenskusten.

Och slutligen Salaise 3, där utbyte av styrsystemet pågår. Rockwell Process Logic PLC ska ersättas med Telemecanique PLC under Unit and PcVue (två input/output-servrar och 5 klientstationer).

Herr Therrien tillägger: ”Bland de andra fördelarna med PcVue, jämfört med andra lösningar på marknaden, är vi särskilt nöjda med den objektorienterade databasens organisation. När objekt skapas kan de mycket enkelt hitta posterna PLC att kontrollera. För att driva ett övervakningsvariabel var vi tidigare tvungna att namnge den och ställa in uppdragstabeller, nu har vi inte ens arbete med adresser eller variabler i PLC. Utbytestabeller skapas automatiskt via OPC. Grafiska funktioner är också av stort värde och lätta att genomföra. Det är mycket enkelt att växla mellan körtid och utvecklingsläge. Vi kan då ändra eller lägga till funktioner för en fungerande anläggning. Slutligen vill jag också säga att vi har upplevt en hög servicenivå från PcVue team och hotline.”

PcVue används ofta av Séché-gruppen för att övervaka kraftverk som genererar ström från biogas, vilken kommer från lagring av hushållsavfall. Deras dränerings- och pumpningsnätverk samlar biogas som genereras av avfallets nedbrytning, som till stor del består av metan. Biogasen injiceras sedan i turbiner för att producera elektrisk energi.

PcVue har installerats i DRIMM lagringscentrum nära Toulouse (Frankrike, Haute-Garonne) och nyligen Changé-fabriken strax utanför Laval (Frankrike, Mayenne): En panna använder rökgaserna från turbinen för att producera ånga. I Changé används ångan för att torka jordbruksfoder.

PcVue har även installerats på SVO-platsen i Wien och Opale i Nord Pas de Calais (Frankrike).

Bildtexter:
-SECHE_1.jpeg : Salaise anläggning
-SECHE_2.jpeg : Salaise ledningscentral med PcVue blockdiagram
-SECHE_3.jpeg : Salaise ledningscentral PcVue blockdiagram
-SECHE_4.jpeg : PcVue blockdiagram för växtkontroll av biogaskraftverk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare