www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Nya molnstrategin EPLAN ePulse Högre kvalitet på produkt- och processnivå

Lösningsleverantören EPLAN har redan erbjudit molnbaserade system under en tid och EPLAN Data Portal är etablerad över hela världen som ett tillverkarbibliotek för nedladdning av komponentdata. EPLAN eView har sedan början av 2019 utvidgat utbudet av lösningar med vilka ECAD-projekt kan läsas, verifieras och kommenteras genom att använda ett arbetsflöde som följer en röd tråd genom projektet (redlining workflow). Med EPLAN ePulse fortsätter företagets kurs mot systematisk och agil molnutveckling i dialog med användare och partners.


EPLAN ePulse, företagets senaste erbjudande, bildar bas för ett komplett nätverk av molnbaserade system som samlar data och projekt, verksamheter och konstruktörer över hela världen. Med hjälp av sina webbläsare får användarna tillgång till applikationer som förbättrar EPLAN-plattformens produktvärld med nya funktioner längs den datadrivna värdekedjan. Den öppna designen i EPLAN ePulse möter framtida möjligheter som kan ge tillgång till en mängd olika dataformat och gränssnitt till system från andra leverantörer.
 

Anslutning i försörjningskedjan

“Vi använder agila utvecklingsmetoder för våra molnlösningar och håller koll på våra kunders behov”, säger Sebastian Seitz, VD på EPLAN och Cideon. “EPLAN ePulse fungerar som en förbindelse inom försörjningskedjan mellan slutkunder, maskin- och anläggningsleverantörer och komponenttillverkare inom industriell produktion.”

Projektdata lagrade i EPLAN ePulse omfattar både systembeskrivningen för ett företags tillverkning och kunddokumentation för alla aspekter av den digitala tvilling som är relevant för automation.

“I digitaliseringenseran gör detta det möjligt för våra kunder att till 100 procent förlita sig på digitala data”, förklarar Seitz.

Experiment utförs och diskuteras med kunder och partners. Inte alla idéer kommer att se dagens ljus, men kreativt tänkande är mer än välkommet och uppmuntra.
 

En översikt över EPLANs molnbaserade system:

• Med EPLAN eView blir konstruktioner i EPLAN-plattformen direkt tillgängliga i molnet. Detta innebär att projektdata kan ses när som helst från var som helst. En redlining-funktion gör det möjligt för medarbetare på verkstadsgolvet eller i underhållsavdelningen att lägga till sina ändringsförslag i schemat.

EPLAN Data Portal erbjuder webbaserad tillgång till högkvalitativa produktkataloger från många komponenttillverkare. Alla lösningar som finns i EPLAN-plattformen har samma tillgång till denna webbtjänst. Den enkla drag-and-drop-funktionen av komponenter i EPLAN-dokumentationen minskar den tid som krävs för att skapa designen och öka kvaliteten på maskin- och anläggningsdokumentationen.

• Med molnversionen av EPLAN Cogineer kommer generella scheman från ett mallbibliotek med några få klick att vara möjliga direkt i en webbläsare. Den nya utvidgade versionen, EPLAN Cogineer Advanced, erbjuder ytterligare funktioner: import av konfigurationsvariabler och värdesatser och enkel återanvändning av subfunktioner bidrar till att ännu enklare skapa modeller.
 

Bakgrund

Molnlösningar är ett effektivt verktyg för att förbättra data- och processtandardisering. Vid konstruktion går detta hand i hand med nya möjligheter till processoptimering och ökad kvalitet på produkt- och processnivå. I slutändan kommer alla medarbetare att arbeta från samma enhetliga databas - med möjlighet att utvidga tillgängligheten över hela försörjningskedjan. Molnet som en central plats för utbyte av relevanta tekniska data ger snabb åtkomst, vilket gör att högkvalitativa digitala data från alla platser blir utomordentligt lätta att nå. EPLAN ePulse möjliggör för företag att behålla sin konkurrenskraft med en tydlig potential för fortsatt framgång på lång sikt.

Mer information finns på: https://www.eplan.de/hm19 

Nya molnstrategin EPLAN ePulse
Högre kvalitet på produkt- och processnivå
Sebastian Seitz.jpg: “EPLAN ePulse fungerar som förbindelse inom försörjningskedjan mellan slutkunder, maskin- och anläggningsleverantörer och komponenttillverkare inom industriproduktionen”, säger Sebastian Seitz, VD och styrelseordförande i EPLAN och Cideon.
 

Nya molnstrategin EPLAN ePulse
Högre kvalitet på produkt- och processnivå

EPLAN eView.jpg: EPLAN eView möjliggör ett kontinuerligt arbetsflöde mellan konstruktions- och nedströms processer såsom produktion och underhåll. Projektdata finns alltid tillgängliga i molnet.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare