www.tillverkning-sverige.com
Driv

Tenneco utrustar Årets bil i Europa – helt eldrivna Jaguar I-PACE SUV – med upphängning

Tenneco Inc (NYSE: TEN), global leverantör av produkter och system inom områdena körkontroll och ren luft, utrustar nya, helt eldrivna och lyxiga crossover-suven Jaguar I-PACE med upphängningskomponenter. Jaguar I-Pace har under en ceremoni inför öppnandet av bilmässan i Genève utsetts till Årets bil i Europa 2019. Fordonet har försetts med Monroes främre och bakre luftfjädringssystem, framtagna för ökad körkontroll och stabilitet.

”Våra innovativa upphängningssystem, som de i nya Jaguar I-PACE, är framtagna för att klara de målsättningar som gäller fordonens kör- och manövreringsegenskaper, men också speciella paketkrav”, säger Neville Rudd, senior vice VD, Tenneco Global Ride Control. ”Dessa upphängningssystem har en design och material som ger helt eldrivna fordon betydande fördelar, som lägre vikt, utrymmesbesparingar i underredet och smidigare fordonsintegration.

Att minska fordonets totalvikt är av avgörande betydelse för att få till ett effektivt elektriskt transmissionssystem, som kan vara tyngre jämfört med traditionella drivsystem baserade på förbränningsmotorer. Monroes upphängningssystem består av fjädersäten i plast, topplagringar i aluminium och andra lättviktskomponenter som hjälper till att kompensera för de tyngre elmotorerna och batterierna och som gör att fordonets prestanda förbättras.

Monroe kommer att leverera komponenterna från sina tillverkningsenheter i Sint-Truiden i Belgien (främre stötdämpare); Hodkovice i Tjeckien (bakre stötdämpare och moduler); och Birmingham i Storbritannien (främre luft- och spiralfjädermoduler).

Mediakontakter:

Simonetta Esposito
Mediarelationer – Europa
32 (0) 2 706 9232
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare