www.tillverkning-sverige.com
Moxa

Moxa stärker OPC Foundation Initiative genom att bidra till att OPC UA inkluderar TSN på fältnivå

Moxa Inc., en av marknadsledarna inom industriell kommunikation och nätverk, meddelar att de deltar i OPC Foundations FLC-initiativ (Field Level Communications) som en del av företagets pågående utveckling av teknik för TSN (time-sensitive networking).

Moxa stärker OPC Foundation Initiative genom att bidra till att OPC UA inkluderar TSN på fältnivå

Av denna anledning har Moxa också blivit en av de främsta anhängarna av FLC Steering Committee, som består av en räcka ledande industriella automationsföretag såsom ABB, Beckhoff, Bosch-Rexroth, B&R, Cisco, Hilscher, Hirschmann, Huawei, Intel, Kalycito , KUKA, Mitsubishi Electric, Molex, Omron, Phoenix Contact, Pilz, Rockwell Automation, Schneider Electric, Siemens, TTTech, Wago och Yokogawa.

Med OPC UA FLC-initiativet syftar OPC Foundation till att bygga en öppen , enhetlig standardbaserad kommunikationslösning för IIoT (Industrial Internet of Things) genom att bredda OPC UA från sensorer på fältnivå till IT-system eller molnet. Detta kommer att ge leverantörer end-to-end-drift av deras fältenheter,inklusive sensorer, ställdon, kontrollenheter och molnadresser - samtliga krav för industriell automation. OPC Foundation kommer att presentera de snabba och framgångsrika marknadsförbättringarna hos TSN-standarden på Hannovermässan 1-5 april 2019 vid OPC Foundations monter (Hall 9, Monter A11).

“Vi är så stolta över att vara en del av OPC Foundations nya initiativ. Det är det första gemensamma projektet för de stora aktörerna inom automationsindustrin inom ramen för OPC Foundation för att bygga TSN-teknik för framtida industriella automationssystem baserat på en verkligt enhetlig infrastruktur”, säger Andy Cheng, President för Strategic Business Unit på Moxa. “Moxa har åtagit sig att samarbeta med kunder och ledande branschaktörer för att driva innovationer, industristandarder, konceptbevis, testbäddar och framgångsrikt genomförande av avancerad teknik.”

"Moxas värdefulla kunskap och stora portfölj av industriella omkopplare för det omfattande OPC UA TSN-ekosystemet, som täcker hela vägen från sensorer till molnet, är till stor nytta för vår marknad för att skapa en helt enhetlig infrastruktur för framtida automationsnätverk"
, säger Stefan Schönegger, Vice President för Product Strategy & Innovation vid B&R Industrial Automation.

OPC UA FLC-initiativet har också fått stöd från alla TSN-testbäddar hos EEC (Edge Computing Consortium), IIC (Industrial Internet Consortium) och LNI 4.0 (Labs Network Industry 4.0) med avseende på FLC-aktiviteterna som syftar till att anta “one TSN”, vilket kommer att demonstreras på Hannovermässan på de tre konsortiernas respektive monter.

Moxa har deltagit i alla dessa testbäddar för att visa upp kompatibiliteten hos Moxas TSN-switchar med enheter från andra leverantörer i en standard Ethernet-baserad nätverksinfrastruktur som kan bygga framtiden för industriautomation samt öppna upp möjligheterna till IIoT (Industrial Internet of Things) och Industry 4.0.

Utöver det ambitiösa samarbetet med branschens stora aktörer för att driva innovativ anslutningsteknologi och industristandarder, har Moxa, med sin välvunna expertis inom industriella nätverk och protokoll, en omfattande teknisk forskning i TSN-baserade omkopplingsfunktioner. Företaget är därför i en unik position för att ge ut vitboken: How Time-Sensitive Networking Is Revolutionizing Industrial Automation. Denna vitbok ger en helhetssyn över hur TSN:s fördelar redan tagits fram för att skapa smart tillverkning och hur det vanliga ekosystemet som finns idag kan göra TSN till den framtida basen för industriellt nätverkande.

Läs Moxas TSN-vitbok: How Time-Sensitive Networking Is Revolutionizing Industrial Automation där man kan lära sig:

• Hur smart tillverkning och IIoT kräver deterministiska nätverk och realtidskommunikation för industriella tillämpningar över hög bandbredd, låglatensnät

• Hur traditionella Ethernet-nätverk med bästa ansträngning utvecklas till TSN-nätverk (Time-Sensitive Networks) som möjliggör deterministiska tjänster på standard Ethernet-teknik

• Hur internationella standardorganisationer och enhetsleverantörer, som Moxa, samarbetar för att göra TSN till den framtida basen för industriella nätverk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare