www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

MAXXDRIVE® XT industriväxlar – kraftfulla drivenheter för transportband

MAXDRIVE® XT 2-stegs, vinklade industriväxlar från NORD är idealiska för transportband som hanterar massgods. De finns i sju olika storlekar med effekt från 50 till 1 500 kW och kan leverera drivmoment från 15 till 75 kNm.

MAXXDRIVE® XT industriväxlar – kraftfulla drivenheter för transportband
MAXXDRIVE ® XT är en serie industriväxlar speciellt utformade för transportbandshantering av massgods som samtidigt kräver låg utväxling och stor effekt.

MAXXDRIVE® XT industriväxlar från NORD har en hög termisk lastkapacitet utan behov av extern kylning. De får transportband att fungera även under de mest krävande villkor och säkrar ett smidigt godsflöde. Tack vare en stark konstruktion med flänsar, optimerade axialfläktar och kåpor behövs ingen extern kylning. Stora rullager och stora centrumavstånd ökar belastningskapaciteten och livslängden för växlarna. Den senaste generationen MAXXDRIVE® XT kompletterar serien med applikationsoptimerade 2-stegs vinkelväxlar som är idealiska för transportband och som kan skräddarsys individuellt för en viss applikation. Effekt och hastighet är avpassad för branscher med krav på låg utväxling och hög effekt. Detta gäller t.ex. lösningar för massgods och mineralutvinning. Där krävs särskilt slagtåliga lösningar som tål smuts och krävande driftvillkor. I sådana applikationer krävs också förslutningar som kräver minsta möjliga underhåll. Sådana drivsystem bör också klara sig utan extern kylning.

Modulsystem för effektiva transportband
Matchande modulsystem från NORD baseras på en omfattande uppsättning av frekvensomriktare, motorer och växlar, liksom kopplings- och bromssystem med ett stort antal tillval. Vare sig det handlar om transportband, blandare, kvarnar, sorteringstrummor eller krossare kan MAXXDRIVE® XT industriväxlar ge stora drivmoment och har varit framgångsrikt integrerade i krävande applikationer sedan ett decennium. NORD tillverkar växelmotorer för horisontella och vertikala transportörer i tättslutande hus som klarar extremt stora transversa laster och momentlaster. Detta gäller även de mycket kraftfulla industriväxlarna på upp till 250 000 Nm som krävs  av branta transporter av stora materialmängder. Tack vara förskjutning av drivaxeln kan enheten göras mycket kompakt och stora rullager säkrar en lång livslängd.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare