www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s linjärstyrningar perfekta för ansiktsmaskmaskiner

När en brittisk specialist inom automation och maskinbyggnad ombads att snabbt tillverka maskiner för ansiktsmasker som svar på COVID-19-pandemin, vände man sig till det proaktiva teamet hos NSK samt företagets linjärstyrningar med lång livslängd.

Familjeägda Sims Engineering (simsengineering.com) grundades 1982 för att specialisera sig i design och tillverkning av automatiserade system och specialmaskiner. Mycket av det arbete som utförs av denna ISO9001-ackrediterade verksamhet är avsedd för kunder inom fordons-, läkemedels- och livsmedelssektorn. Men när COVID-19-pandemin slog till svarade företaget omedelbart på en förfrågan om automatiserade maskiner för tillverkning av ansiktsmasker.

Sims Engineering är känt för sin förmåga att producera maskiner på korta ledtider. Företaget hade tillverkat ansiktsmaskmaskiner för många år sedan, så nu handlade det om att uppdatera designen och tillverka en pålitlig, innovativ och effektiv lösning som skulle maximera produktivitet och kvalitet.

De automatiserade maskinerna för tillverkning av ansiktsmasker från Sims Engineering är mycket komplexa, med helt integrerad skärning, vikning och montering för att producera en platt och vikt textilmask. En högprecisions stans- och matrisuppsättning används för att profilskära maskväven.

För att underlätta smidig, effektiv och exakt maskinrörelse vände sig företaget till sin långvariga teknikpartner, NSK. Under de senaste 20 åren har NSK försett Sims Engineering med linjärstyrningar i NH/NS-serien (och tidigare modeller)för att passa det stora utbudet av maskiner och system som företaget har byggt.

För ansiktsmaskmaskinerna måste linjärstyrningarna uppvisa höga hastigheter och hög belastningskapacitet, samtidigt som de erbjuder minimal bruseffekt och utökad driftsäkerhet. Företaget visste att NSK:s NH-serie skulle uppfylla kraven.

NH-seriens linjärstyrningar erbjuder dubbelt så lång livslängd som konventionella alternativ tack vare funktioner som specialutvecklad kulspårsgeometri. Ytterligare användarfördelar inkluderar hög dynamisk belastning, hög produktivitet, förlängda underhållsintervall, låg ljudnivå, enkel installation och noggrannhet som överstiger konventionella alternativ.

Sims Engineering var mycket nöjda med att NSK:s verkstad i Newark, brittiska anläggningen, förblev öppen under nedstängningen. Bara fem dagar efter att beställningen gjordes levererade NSK de första linjärstyrningarna i NH-serien.

Förutom att lagra standardenheter har NSK Newark omfattande möjligheter att i korta ledtider möta önskemål om specifika längder, beläggningar, tätningar och fett. Trots att anläggningen har lager av NH/NS linjärstyrningar i storlekarna 15 till 65 - som stöder efterfrågan från hela Storbritannien och Europa - är den egna verkstaden väl utrustad för att möta specialbeställningar, med ledtider under fem dagar.

Under 2020 har NSK försett Sims Engineering med många NH linjärstyrningar för sina ansiktsmaskmaskiner. För närvarande är tre sådana maskiner i produktion eftersom efterfrågan på lokal tillverkning av ansiktsmasker fortsätter att växa.

Alla NH-seriens linjärstyrningar för Sims Engineering levereras med NSK:s K1-smörjenheter, varigenom smörjmedel ingår i ett bärmedium och släpps ut lite åt gången för att säkerställa tillförsel under en lång tidsperiod. K1-smörjenheten erbjuder en noggrann tätning som förhindrar att föroreningar når linjärstyrningens löpyta. Dessutom släpps mycket mindre smörjmedel ut i omgivningen än med konventionella lösningar.

Som ett ytterligare alternativ har NSK nyligen introducerat smörjenheten K1-L. Denna smörjenhet innehåller ett nytt polyolefinbaserat bärmedium med en mycket större reserv av smörjmedel, vilket leder till en livslängd som vanligtvis är dubbelt så lång som i K1-serien.

1) De automatiska maskinerna för tillverkning av ansiktsmasker som byggts av Sims Engineering använder linjärstyrningar i NH-serien från NSK. Foto: Sims Engineering


NSK:s linjärstyrningar perfekta för ansiktsmaskmaskiner

2) NH-seriens linjärstyrningar från NSK erbjuder dubbelt så lång livslängd som konventionella produkter. Foto: NSK


NSK:s linjärstyrningar perfekta för ansiktsmaskmaskiner

3) NH/NS linjärstyrningar som levereras till Sims Engineering använder NSK K1 smörjenheter. Foto: NSK


NSK:s linjärstyrningar perfekta för ansiktsmaskmaskiner

4) Den nya NSK K1-L-smörjenheten har dubbelt så lång livslängd som K1-serien. Foto: NSK


NSK:s linjärstyrningar perfekta för ansiktsmaskmaskiner

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare