www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Maplesoft lanserar avancerat hydraulikbibliotek för MapleSim

Nytt tillägg med komponentbibliotek är ett resultat av teknikpartnerskap med Modelon

Maplesoft lanserar avancerat hydraulikbibliotek för MapleSim
Maplesoft™ lanserar det senaste tillskottet till produktserien MapleSim™, MapleSim Hydraulik Library® från Modelon. Detta nya komponentbibliotek är resultatet av ett teknikpartnerskap med Modelon, en välkänd utvecklare av de högkvalitativa Modelica-biblioteken. Med MapleSim Hydraulik-biblioteket från Modelon kan tekniker sömlöst integrera industritestade hydraulikkomponenter och samtidigt fortsätta att dra full nytta av den fullständiga modellerings-, analys- och simuleringskapaciteten i MapleSim.

MapleSim tillhandahåller ett modernt synsätt på fysisk modellering och simulering, vilket dramatiskt minskar modellutvecklings- och analystid samtidigt som det producerar snabba, hifi-simuleringar. MapleSim möjliggör modellering på systemnivå, så att konstruktörer kan kombinera hydrauliska delsystem med andra domäner och analysera deras interaktioner.

MapleSim Hydraulik-biblioteket från Modelon inkluderar över 150 komponenter för modellering av pumpar, motorer, cylindrar, begränsningar, ventiler, hydrauliska ledningar, klumpvolymer och sensorer. Det gör att konstruktörer kan producera avancerade hifi-modeller genom att ta hänsyn till kompressibel olja och kavitationseffekter, vilket resulterar i en extremt noggrann bild av systemets dynamik.

"Hydrauliska system är notoriskt svåra att modellera med hög noggrannhet, men så viktiga för att förstå systemnivåbeteendet”, säger Dr Laurent Bernardin, Executive Vice President och Chief Scientist vid Maplesoft. "Som ett resultat av vårt partnerskap med Modelon kan kunderna nu dra nytta av alla den kompetens och erfarenhet som har gått in i Modelon Hydraulics Library i MapleSim-miljön, så att de kan möta och överträffa sina systemnivåkrav. "

"Modelon har åtagit sig att erbjuda premium-bibliotek till hela Modelica samhället, och vi är glada att erbjuda vår väletablerade Hydraulics Library till MapleSim-kunder”, säger Dr Hubertus Tummescheit, VD på Modelon. "Lanseringen av MapleSim Hydraulics Library från Modelon visar på kraften i Modelica-plattformen för systemteknikbranschen."

Modelon
Modelon är en global expert på simuleringssystem och verktyg baserade på branschstandardena Modelica och FMI (Functional Mockup Interface). Modelon hjälper kunderna skörda frukterna av robusta MBSE-strategier (Model-Based Systems Engineering), samtidigt som man undviker de traditionella hindren med leverantörsinlåsning, verktygsinkompatibilitet och eget utvecklingsspråk.

Modelon grundades 2005 av tidiga pionjärer av Modelicas öppna standard och stödjer aktivt Modelica- och FMI-miljöerna genom icke-kommersiellt tankeledarskap samt bidrag till utveckling och utbildning.

Modelon sysselsätter det största teamet med Modelica-experter i världen, med kontor i Sverige, Tyskland, och USA. Modelons högt respekterade, kommersiella Modelica-bibliotek skapar framgångsrika MBSE-initiativ för kunder som Audi, BMW, Daimler, Saab Aerospace, Siemens, Tetrapak, Toyota, Volkswagen, Volvo Car Corporation och många fler. För mer information, besök www.modelon.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare