www.tillverkning-sverige.com
LEINE LINDE LTM News

KOMPAKT PULSGIVARE FÖR KORROSIVA MILJÖER

I kallvalsverk används frätande vätskor i delar av valsningen, vilket gör miljön till en utmaning. Inte ens en pulsgivare i anodiserat aluminium klarar sig längre en möjligen ett år i en sådan miljö.

KOMPAKT PULSGIVARE FÖR KORROSIVA MILJÖER

En av våra kunder behövde en robust pulsgivare med stor hålaxel till ett projekt för ett stålverk. 700-serien passade kravspecifikationen perfekt – förutom när det gällde korrosionsbeständigheten. För att kunna erbjuda en bra lösning, tog Leine Lindes ingenjörer fram en pulsgivare från 700-serien i rostfritt stål, ett material som är mycket bättre lämpat för den korrosiva miljön i ett kallvalsverk.

I det nya utförandet där aluminium ersatts med rostfritt stål, ökade pulsgivarens vikt. Det var därför viktigt att säkerställa att den extra vikten inte skulle bli ett problem. Först och främst behövde givarens eget kullager vara dimensionerat för den extra vikten för att inte prestandan ska försämras. På kundsidan anpassades motoraxeln och motorns kullager för den extra belastningen. Öppen kommunikation mellan Leine Linde och kundens ingenjörer gjorde de små, men nödvändiga anpassningarna lätta att hantera.

Resultatet av projektet är den rostfria pulsgivaren 793 – en perfekt lösning för tillämpningar där anodiserat aluminium inte är tillräckligt för att undvika korrosion. Som alla givare i 700-serien är den robust, men ändå kompakt och utvecklad för användning i krävande industriella miljöer.

Den rostfria 793-givaren kan användas till exempel i hamnkranar där det förekommer saltvatten, i kemisk industri, i livsmedels- eller gruvindustrin, eller i stålverk av olika slag.

www.leinelinde.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare