www.tillverkning-sverige.com
LEINE LINDE LTM News

STÄNKSÄKER OCH ROSTFRI PULSGIVARE

En del vätskor som processas i livsmedelsindustrin är sura och även utrustning som inte är avsedd för direktkontakt med livsmedel måste klara enstaka stänk och att ibland utsättas för sura vätskor. För användning i just en sådan process har Leine Linde utvecklat en stänksäker och korrosionsbeständig absolutgivare som används för positionering och synkronisering i en förpacknings- och påfyllningsmaskin som används inom mejeriindustrin.

STÄNKSÄKER OCH ROSTFRI PULSGIVARE
För att inte drabbas av rostangrepp är pulsgivaren konstruerad i rostfritt stål 1.4404. För att minimera antalet potentiella läckagepunkter minimeras monteras delarna med hjälp av presspassning, istället för genom ett standardmontage. Detta sätt att montera givaren eliminerar skruvar och skruvhål där processade livsmedel, bakterier och andra föroreningar annars kan samlas. För att ytterligare motverka att vätska läcker in i givaren sätts den under ett lätt övertryck från insidan, med hjälp av tryckluft. Tryckluftsslangen kopplas in via en särskild anslutningspunkt på givarens baksida.

Resultatet är en stänksäker, korrosionsbeständig IP 67-klassad pulsgivare som kan användas till utrustning som processar juice eller andra sura eller korrosiva vätskor, i livsmedels- eller kemikalieindustrin. Om du är i behov av en liknande lösning kan vi på Leine Linde utveckla den baserat på dina specifika krav.

www.leinelinde.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare