www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Maplesoft utvidgar europeiska verksamheten med nya regionala huvudkontor

Senaste etableringen understryker vikten av den europeiska marknaden för företaget

Maplesoft utvidgar europeiska verksamheten med nya regionala huvudkontor
Maplesoft vd Jim Cooper (t. vänster), med Michael Pisapia, VP, Europa (t. höger) utanför Maplesofts nyöppnade europeiska huvudkontor.

Maplesoft, den ledande leverantören av högpresterande mjukvara för teknik, vetenskap och matematik, utökar sin europeiska verksamhet med ett nytt kontor i Cambridge, Storbritannien. Det nya kontoret i Storbritannien kommer att fungera som högkvarter för företagets europeiska verksamhet, som omfattar kontor i Frankrike och Tyskland.

Med det nya Cambridge-kontoret kan nu Maplesoft direkt serva 16 europeiska länder, däribland Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, Irland och Norden. Förutom att stärka bolagets försäljnings-och supporttjänster i regionen, är etableringen av ett nytt europeiskt högkvarter en indikation på bolagets internationella tillväxt, tekniska framsteg och starka kundsupport. Företaget rekryterar personal för försäljning, marknadsföring och teknisk support med placering i Cambridge, Storbritannien.

Michael Pisapia, tidigare VD på Adept Scientific, har anställts av Maplesoft som Vice President, Europe. Med sin erfarenhet från Adept Scientific, Maplesofts återförsäljare i Storbritannien under många år, har Michael en gedigen erfarenhet av teknik, försäljning och marknadsföring som kommer att gynna Maplesofts kunder i Europa.

"Jag är glad att vara en del av Maplesoft i denna nya funktion”, säger Michael Pisapia. "Jag ser fram emot att arbeta med användare och partners i Storbritannien och Norden, med vilka vi har byggt relationer genom åren, liksom med befintliga och nya användare i övriga Europa. Lokal försäljning och support i regionen kommer att hjälpa oss att ge våra användare effektivare support."

"Vi ser en stark potential för våra tekniklösningar i Europa”, säger Jim Cooper, VD och koncernchef på Maplesoft. "Vår kundbas har vuxit stadigt i den här regionen och vi ser en ökad användning av våra produkter och lösningar. Vi har stärkt vår närvaro och flyttat mer fokus till regionen för att understryka betydelsen av den europeiska marknaden och visa vårt engagemang för det växande antalet kunder och partners. "

Utöver kontor i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Nordamerika, har Maplesoft verksamhet i över 100 länder världen över via ett stort återförsäljarnätverk. Företaget arbetar med ledande företag och akademiska institutioner i Europa och tillhandahåller tekniska verktyg och lösningar för flera branscher. Framstående kunder i regionen omfattar Renault, B&R, University of Oxford, Mitsubishi, UFJ Securities International, Liebherr-France, SAS.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare