www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll utökar erbjudandet av bälteskurvor

Sant'Antonino, Schweiz. Interroll lanserar en ny bandkurva över hela världen: Interroll Belt Curve 1200 erbjuder alla kvalitets- och effektivitetsfördelar med ett friktionsfritt drivkoncept samtidigt som det förbättrar transportprestandan för mindre varor. Dessutom finns en variant med ett svetsat oändligt transportband tillgängligt på begäran.



Bandskurvor är bland de mest tekniskt krävande transportörmodulerna i materialfödet för aktörer inom kurir-, express- och pakethantering, som - främst på grund av blomstrande e-handel - måste klara av ett snabbt växande varuflöde dygnet runt i sina distributionscentra. När allt kommer omkring, även med tyngre gods, måste de krafter som krävs för att ändra transportriktning överföras med så lite slitage som möjligt. Av denna anledning är Interrolls bandkurvor baserade på en design med extremt lågt underhåll utan friktion. Denna konstruktion eliminerar behovet av regelbunden bandspänning och förhindrar bandets sidovandring som kan leda till kurvhaveri. Det här är viktiga skäl till varför över 100 000 Interroll-bälteskurvor redan används av paketleveransföretag runt om i världen och i bagagehantering på flygplatser - i vissa fall under flera decennier.
 
 
Interroll utökar erbjudandet av bälteskurvor
Den nya Interroll Belt Curve 1200 bygger också på denna grundläggande designprincip och erbjuder ytterligare förbättringar utöver fördelarna med den positiva drivningen. Till exempel har cylindriska deflektionsvalsar integrerats för första gången, vilket avsevärt minskar avståndet mellan anslutningen och följande transportör. Fördelen med den nya bandkurvan är att ännu mindre storlekar på varor nu kan transporteras snabbt och säkert. Samtidigt finns, förutom den mekaniska transportörkopplingen, även ett vulkaniserat oändligt transportband tillgängligt, vilket särskilt uppskattas av användare i Europa och Asien.
 
Interroll utökar erbjudandet av bälteskurvor

Interroll utökar erbjudandet av bälteskurvor

Den nya bandkurvan produceras i USA, Kina och Tyskland och är nu tillgänglig samtidigt för kunder över hela världen.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare