www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll introducerar ny vertical crossbelt sorter

Sant'Antonino, Schweiz/Sinsheim, Tyskland. Platsbesparande, energieffektivt och enkelt att underhålla: med den nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter gör Interroll det enklare för systemintegratörer och deras slutkunder att införa automatiska crossbeltbaserade sorteringslösningar. Framför allt får post- och paketleverantörer, e-handelsleverantörer och logistiktjänstleverantörer möjligheten att hantera ett stort antal varor på ett platsbesparande, skonsamt och energieffektivt sätt via en enda teknisk infrastruktur med ett stort antal slutpunkter. Samtidigt drar användare nytta av den prestanda och de ekonomiska fördelar som erbjuds av Interrolls beprövade, mekaniskt drivna crossbelt sorter plattform.



För den nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter, som ersätter tidigare ST 6130 Vertical Crossbelt Sorter, har transportbandshastigheten för enhetsbelastningar ökats till 1,8 m/s jämfört med 1,6 m/s. Dessutom har den maximala utbyggnadslängden ökats från 80 meter till 180 meter. Med den nya sorteraren så kan höga throughput på upp till 14 000 enheter per timme uppnås, och gods som väger upp till 35 kg kan transporteras. Sortern kan hantera ett stort antal olika varor - från kartonger, paket, maxbrev och brevpåsar till polybags och mer. Användningen av energieffektiva växelmotorer möjliggör lägre energibehov jämfört med konventionella sorteringsdrivenheter.

Interroll sorterarkontroll på begäran
Om så önskas kan den nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter tas i drift både snabbt och säkert med hjälp av ett modulärt och autonomt maskinstyrningssystem från Interroll i form av en plug-and-play-lösning, och kopplas till respektive varuhanteringssystem på plats av systemintegratören.

"Grundbulten för den nya lösningen är den fördel som den erbjuder våra kunder. Det är därför den nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter baseras på vår moderna crossbelt sorter plattform, som redan används i MX 025H Horizontal High Performance Crossbelt Sorter. På detta sätt kan våra kunder och användare dra nytta av bland annat beprövad teknik, korta leveranstider och snabb reservdelsförsörjning som en del av Interroll Lifetime Service. Samtidigt kan systemet anpassas sömlöst till användarspecifika krav tack vare sin modulära utbyggbarhet. Ett exempel är den Top Loader som finns som tillval, som är baserad på de innovativa infeed conveyors för crossbelt sorters,» förklarar Steffen Flender, VD för Interroll Automation GmbH.

Idag är cirka 500 sorters från Interroll redan i bruk över hela världen hos ledande företag som Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA), Zalando, Swiss Post, Austrian Post och China Post. En viktig orsak till denna framgång är den grundläggande mekaniska principen för dessa automatiska sorteringssystem. Till skillnad från konkurrerande produkter har antalet elektroniska komponenter i Interrolls sorteringslösningar hållits så lågt som möjligt i konstruktionen. Den unika designprincipen säkerställer således maximal tillgänglighet, mycket lång livslängd, minimala driftskostnader och kort återbetalning av investeringen.


Interroll introducerar ny vertical crossbelt sorter
Interroll introducerar ny vertical crossbelt sorter


Interroll introducerar ny vertical crossbelt sorter
Interroll introducerar ny vertical crossbelt sorter
Den nya MX 018V Vertical Crossbelt Sorter erbjuder en maximal utbyggnadslängd på 180 meter och en transporthastighet på 1,8 m/s.


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare