www.tillverkning-sverige.com
NSK

Anläggning för glasåtervinning sparar pengar med korrekta lagerverktyg och utbildning

Ett kort träningspass och användning av rätt verktyg från NSK. Dessa två enkla åtgärder var vad som krävdes för att ett företag inom glasåtervinning kunde minska arbetskraftskostnaderna för lagerbyte med en faktor fyra och öka livslängden för monterade lager.

Idag är återvinning målet för många typer av material, och när det gäller glas har detta varit vanlig praxis i årtionden. Den etablerade glasåtervinningsindustrin bidrar avsevärt till att spara resurser.

Specialföretag spelar en viktig roll i denna insats genom att samla in och bearbeta använt glas och leverera det till glasverk som ett (sekundärt) råmaterial. Ett av dessa företag, som driver flera anläggningar i Tyskland, har egna underhållsteam vid varje anläggning. Underhållsteknikerna är ständigt upptagna eftersom slipande glasdamm påverkar lagren i bearbetnings- och transportbandssystemen. Detta extremt fina damm kan tränga in i lagren och förkorta deras livslängd avsevärt.

Som en följd av detta måste underhållspersonalen byta lager om och om igen, vilket ledde till ett antal relevanta frågor: användes rätt metoder och användes rätt verktyg? Gick det att göra förbättringar som kunde förlänga livslängden, oavsett miljöförhållanden?

För att få svar på dessa frågor vände sig glasåtervinningsföretaget till NSK:s expertteam, som snabbt kunde se potentialen till förbättringar. En viktig åtgärd var en NSK-utbildning för underhållspersonal där specialister från NSK informerade om hur man monterar och demonterar lager, med hjälp av professionella, dedikerade verktyg.

Underhållspersonalen är nu mycket noga med att upprätthålla extrem renhet när de byter lager, med två dedikerade verktygssatser från NSK för montering och demontering. Monteringsverktygen säkerställer, genom den optimala kombinationen av slagring och slaghylsa, att monteringskrafterna aldrig överförs till lagrets rullelement. Därför uppstår inga mekaniska skador på rullagret under kallmontering.

I slutändan sparar användaren tid och vinner på att korrekt montering förlänger lagringens livslängd. Avdragsverktyget applicerar jämnt de krafter som utövas under lagerdemonteringen på den omgivande strukturen, vilket möjliggör borttagning utan att ta bort eller skada axeln.

Som ett resultat av dessa initiativ har arbetskraftskostnaderna för demontering och montering av havererade lager minskat med en faktor på fyra. Dessutom har livslängden för de nyligen installerade lagren ökat betydligt.

Företagets kostnader för de två NSK-verktygssatserna betalade sig på mindre än tre månader tack vare inbesparingarna, utan att man behövde räkna in den ökade lagerlivslängden.

1) Lagren måste klara utmanande miljöförhållanden i glasåtervinningsanläggningar. Foto: iStock.com/pixinoo
 

Anläggning för glasåtervinning sparar pengar med korrekta lagerverktyg och utbildning

2) Lageravdragaren från NSK:s verktygssortiment applicerar jämnt de krafter som utövas under lagerdemonteringen på den omgivande strukturen och undviker därmed skador. Foto: NSK

Anläggning för glasåtervinning sparar pengar med korrekta lagerverktyg och utbildning

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare