www.tillverkning-sverige.com
NSK

Lätthanterliga höghastighetslager med lång livslängd från NSK

Applikationer som kräver höga driftshastigheter, enkel hantering och lång livslängd kommer att dra stor nytta av NSK:s nya fyrpunktskontaktkullager.

Den innovativa QJ-serien har en höghållfast ytterringstyrd mässingshållare som är till för att underlätta extremt höga hastigheter och förbättra noggrannheten. Dessutom bidrar en kontaktvinkel på 35° till längre livslängd tack vare ett resultat av hög axiell lastkapacitet, vilket i sin tur minimerar kostnaderna för stillestånd och underhåll.

Bland många nämnvärda egenskaper hos denna QJ-seriens fyrpunktskontaktkullager, är den inre ringen som delas i halvor. Användaren kan separera den yttre ringen från den inre på dessa enradiga vinkelkontaktkullager /delade vinkelrätt längs med axelns centrum) för enklare hantering.

För att möta utmaningarna med krävande applikationer klarar NSK QJ-lager också betydande axiella belastningar i båda riktningarna. Det gör lagren idealiska både för användning där det förekommer rena axiallaster eller i utföranden med kombinerade laster där axiallasten är hög.

En annan stor fördel är den kompakta storleken på QJ-serien. En enda QJ-enhet kan ersätta face-to-face eller back-to-back formationer av konventionella lager och på så vis spara värdefullt utformningsutrymme.

Otaliga applikationer kommer att dra nytta av detta såsom oljefria skruvkompressorer, industriella pumpar, traktortransmissioner, robotväxellådor och servomotorer. Ytterligare tillämpningar i petrokemiska, kemiska och läkemedelsindustrin kan också dra nytta av de mervärden som dessa lager ger.

Fyrpunktskontaktkullagren i NSK QJ-serie tål betydande axiella belastningar i båda riktningarna.


Lätthanterliga höghastighetslager med lång livslängd från NSK

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare