www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK-lager med patenterad bur höjer prestandan

En ny serie av NSK:s sfäriska rullager med en patenterad burkonstruktion ger industrin möjlighet till nya nivåer av produktivitet, tillförlitlighet och lastkapacitet. Den optimerade buren minskar inre spänningar och eliminerar behovet av en styrring, vilket är bara två av många fördelar jämfört med befintliga lösningar. Potentiella tillämpningar för den nya ECA-serien sträcker sig från transportbanor, växellådor och stålverksmaskiner till pressar och maskiner som används vid gruvdrift.

Konstruktionen av NSK:s ECA-serie av sfäriska rullager, som ersätter CAM-serien, säkerställer fullständig utbytbarhet med befintliga lösningar. Denna nästa generations massiva mässingsbur är precisionsbearbetad och har konturrullfickor som avsevärt minskar onödig rullrörelse under rotation.

NSK:s optimerade burdesign bidrar även till mindre påfrestning eftersom den balanserar formanpassning med burstyrka. Dessutom förhindrar ett fäste på spetsen på buren eventuell risk för rullglidning.

En ytterligare fördel med den nya lagerserien är dess förmåga att rymma fler rullar av större storlek och därmed producera ledande lastkapacitet. Lagren ger faktiskt upp till 47% högre dynamisk belastning och upp till 22% högre statisk belastning.

Högre begränsningshastigheter, upp till 20% högre än vanliga sfäriska rullager, ger ytterligare en fördel för användarna, medan arbetstemperaturen nu är upp till 200°C tack vare dimensionell stabilitetsbehandling som standard.

Som ett resultat av dessa prestandaförbättringar kan de som uppgraderar till de nya lagren uppnå en minskning av de totala underhållskostnaderna. Användare inom sektorer som inkluderar cement, papper och förpackningar, stenbrott och gruvdrift, stål och metaller och petrokemiska produkter kommer att gynnas.

NSK:s ECA-serie av sfäriska rullager med patenterad burkonstruktion finns i håldiametrar från 40 till 130 mm.

- ECA-serien med sfäriska rullager från NSK kan rymma fler rullar av större storlek, vilket ger klassledande lastkapacitet


NSK-lager med patenterad bur höjer prestandan

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare