www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

Enklare uppgradering av HART- och Modbus-enheter i processindustrin

Softings commKit stöder nu Integrator Function Block och standardiserade anslutningspunkter för FOUNDATION Fieldbus samt flera andra nya funktioner som förenklar eftermontering av HART- och Modbus-enheter i processindustrin.

Enklare uppgradering av HART- och Modbus-enheter i processindustrin
Enkel eftermontering av HART- och Modbus-enheter i processindustrin med commKit (Källa: Softing Industrial)

commKit från Softing är ett paket som kombinerar hårdvara, mjukvara och kundspecifika konsulttjänster för enhetstillverkare inom processindustrin som vill uppgradera sina befintliga HART- eller Modbus-fältenheter för FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA på ett snabbt och enkelt sätt. commKit består av commModule MBP (Manchester Bus Powered), en gränssnittshårdvarumodul för FF H1 eller PROFIBUS PA, mjukvaruverktyget commScripter för att generera den enhetsspecifika mappningsfunktionen och en supporttjänst som följer kunden hela vägen fram till certifieringen. Den förcertifierade hårdvaran och den förinstallerade firmwaren reducerar komplex och dyr utveckling av inbäddad mjukvara till att skriva en enkel parametermappningstabell. Detta sparar omfattande programmering och garanterar en snabbare väg till marknaden.

I den nya versionen commKit V3.50 har commScripter Software for FF nu stöd för Integrator Function Block och Standard Connection Points (SCP). SCP-stöd är särskilt viktigt eftersom det kommer att vara en obligatorisk funktion för alla enheter som ska registreras hos FieldComm Group i framtiden. Dessutom har FF-demoenheten (CS START HART) registrerats hos FieldComm Group. Detta säkerställer att alla funktioner som finns tillgängliga i kundspecifika integrationer också helt överensstämmer med FF-standarden. Som en del av denna process har ett grundläggande FDI-paket också registrerats.

För PROFIBUS PA tillkom stöd för Totalizer Function Block. Nu är alla Function Block-typer definierade i PA-profilen tillgängliga. Ytterligare nya funktioner är förbättrad och enhetlig diagnosmappning för FF och PROFIBUS PA, och förbättrat stöd för omappade blockparametrar.

För hårdvaran commModule MBP har NVRAM-verifiering (Non-Volatile Random Access Memory) lagts till. Verifieringsresultaten indikeras via Softings Diagnosis Transducer Block (DIAG-TB), som erbjuder avancerade funktioner för problemanalys och prediktivt underhåll.

Josef Luttenbacher, produktchef på Softing Industrial säger: “Industrie 4.0 och härledda koncept som NAMUR Open Architecture (NOA) fokuserar på de omfattande data som digitala fältenheter kan leverera för diagnostik och tillgångshantering. Följaktligen ser vi en växande efterfrågan från enhetstillverkare att ersätta den analoga strömslingans gränssnitt och HART-modemet med ett digitalt fältbussgränssnitt för FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA. Detta kräver vanligtvis ett omfattande och kostsamt utvecklingsarbete för både mjukvara och hårdvara. För dem som inte har kapacitet för en storskalig investering erbjuder vårt commKit en billig eftermontering och garanterar en snabb tid till marknaden.”

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare