www.tillverkning-sverige.com
Leuze Scandinavia

Säker positionsdetektering med endast en sensor

Leuze lanserar FBPS 600i, som är världens första säkra system för streckkodspositionering och som bara kräver en sensor för säker positionsdetektering.

Säker positionsdetektering med endast en sensor

Tidigare behövdes två sensorer och två olika teknologier för att erbjuda säker positionsdetektering. Detta behövs inte längre tack vare det nya streckkodspositionssystemet FBPS 600i från Leuze, som möjliggör säker positionsdetektering med bara en sensor.

Säkerhetssensorn är ansluten till en säker utvärderingsenhet - t.ex. en frekvensomriktare - via två SSI-gränssnitt och är lämplig för tillämpningar upp till prestandanivå PL e. Därför kan säkerhetsfunktioner implementeras mycket enkelt och den tid och ansträngning som krävs för installation och service minskar.

Lämplig för snabba rörelser
FBPS 600i är perfekt för positionsdetektering i tillämpningar som involverar snabba rörelser, t.ex. på staplingskranar. För detta ändamål har FBPS 600i en extremt snabb lreaktionstid på bara 10 ms. Detta möjliggör optimering av hastighetskurvor och hanteringsprestanda.

Pålitlig drift
FBPS 600i fungerar mycket driftsäkert och flera koder kan läsas under varje skanningsmoment. Den diagonala banan för skanningsstrålen och enhetens rörelse gör att varje kod skannas vid olika punkter. Detta förhindrar läsfel orsakade av lokal nedsmutsning eller skada.

Även streckkodstejpen har optimerats för användning i industriella miljöer. Den självhäftande plasttejpen är UV-beständig, extremt tålig och mekaniskt hållbar. Dessutom är de utskrivna positionsvärdena lätta att läsa och förenklar hanteringen.

Snabb och korrekt montering i alla lägen
Det genomtänkta fästkonceptet med snabbbytessystem säkerställer enkel montering av FBPS 600i-enheterna. Dessa monteras på ett klämfäste med hjälp av en lättillgänglig skruv. Detta sparar tid under installationen och gör att enheterna kan bytas snabbt om service krävs. Tack vare sitt breda arbetsområde på 50 till 170 mm, är FBPS 600i-enheterna dessutom lätta att integrera i befintliga system.

Bilder:

 


Säker positionsdetektering med endast en sensor

Bild 2: Säker positionsdetektering på staplingskranar - För nödvändig säker positions- och hastighetsövervakning, t.ex. under underhåll eller med bemannade bilar, erbjuder streckkodspositionssystemet FBPS 600i säker positionsdetektering med bara en enhet. Den uppfyller kraven för PL e/SIL 3 och gör implementeringen av säkerhetsfunktionerna extra enkel.

 


Säker positionsdetektering med endast en sensor

Bild 3: Sensorn är ansluten till en säker utvärderingsenhet - t.ex. en frekvensomriktare - via två SSI-gränssnitt och är lämplig för tillämpningar upp till prestandanivå PL e.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare