www.tillverkning-sverige.com
Watson Marlow

Nya PROFINET-aktiverade pumpar från Watson-Marlow erbjuder smidig integrering av vätsketransport genom alla nivåer i företaget

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) utökar sitt erbjudande av industriell Ethernet-styrning genom att göra PROFINET tillgängligt på 530-, 630- och 730-serierna med kapslade peristaltiska pumpar. Denna ytterligare kommunikationsmöjlighet ger kunderna tillgång till snabb och noggrann prestandainformation och smidig anslutning till moderna styrsystem och Internet of Things (IoT) med antingen EtherNet/IP eller PROFINET®.

Nya PROFINET-aktiverade pumpar från Watson-Marlow erbjuder smidig integrering av vätsketransport genom alla nivåer i företaget

Industrins övergång till digitalisering har utvecklats utifrån behovet av att förbättra processprestanda, minska driftskostnaderna och minimera stilleståndstiden. Med Watson-Marlows utökade utbud av PROFINET-aktiverade processpumpar för digital nätverksstyrning behöver användare inte längre använda digitala gateways, adaptrar eller dyra PLC-gränssnittskort. Genom att i stället använda pumpen som en gateway till givarinformation går det att minska kostnaderna och komplexiteten för systemet.

Pumparna inkluderar funktioner för nätverksdosering som gör det möjligt för användare att skapa doseringsrecept som kan styras och justeras på distans eller via pumpens HMI-gränssnitt. Funktionerna säkerställer exakt och repeterbar dosering och fyllning för optimal processprestanda.

Pumparna innehåller ett direkt gränssnitt till tryck- och flödesgivare från tredje part. Dessa utökade och smarta kommunikationsmöjligheterna gör det möjligt för användare att läsa information över nätverket via pumpen. Det går även att sätta lokala styrgränser, vilket erbjuder ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att säkerställa processintegritet genom oberoende prestandaövervakning.

Watson-Marlows 530-, 630- och 730-pumpserier med industriell Ethernet är helt kompatibla med avancerade distribuerade styrsystem och ledande tillverkare av PLC-system, inklusive Rockwell Automation, Emerson (Delta-V), Siemens and Beckhoff. Dessutom stöder pumparna ett brett utbud av givartekniker som till exempel Krohne, Pendotech, Sonotec och Em-tec för engångsbruk inom biofarmaka samt Parker Hannifin och Balluff för processindustrier.

www.wmftg.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare