www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll presenterar nya materialhanteringslösningar för livsmedels- och läkemedelsindustrin

Med marknadsintroduktion av nya plattformsteknologier som uppfyller höga hygienkrav, utökar Interroll sitt befintliga utbud av transportlösningar, vilket möjliggör optimerad hållbarhet för livsmedel i detaljhandeln. Som en del av den nya MHP (Modular Hygienic Platform) finns nu flexibla, modulära lösningar baserade på principerna för hygienisk produktdesign tillgängliga. Dessa nya lösningar är baserade på produkter som har prövats och testats miljontals gånger. Innovationerna på detta område lanseras med SHC (Special Hygienic Conveyor) och UHT (Ultra Hygienic Transfer).



Den innovativa SHC-plattformen är tillverkad på basis av en rostfri stålkonstruktion och kännetecknas av bland annat ett reducerat hålmönster, inga underskärningar och sluttningar eller rundade styrningar överallt för att rengöringsvätskor ska kunna rinna av obehindrat. SHC-plattformen inkluderar både rull- och bandtransportörer och alla komponenter i dessa enheter (d.v.s. elektriska produkter som RollerDrive och motsvarande kontroller som IP55 MultiControl) är certifierade enligt minst IP55 och skyddade mot stänkvatten, så enkla rengöringsprocesser kan utföras och inga vätskerester finns kvar i transportören som kan leda till funktions- eller hygienförsämringar.

"Med Special Hygienic Conveyor, eller SHC, bekräftar vi återigen det ansvar som faller på oss som teknikledare inom materialhanteringsindustrin. Med detta driver vi konsekvent vår koncernövergripande plattformsstrategi", säger Dr. Stephan Kronholz, som är ansvarig för nya hygieniska plattformslösningar på Interroll. Plattformens modularitet, kan alltid monteras och utökas flexibelt med beprövade produkter som en modulär plug-and-play-lösning – analogt med LEGO-principen. Detta gör det möjligt för systemintegratörer att hantera både enklare och mycket komplexa uppgifter i automatisk transport av förpackade livsmedel eller andra hygienkänsliga produkter.

Med SHC sträcker sig tillämpningsområdet från autonoma transportörer utan användning av en programmerbar logisk styrenhet (PLC) till användning i digitalt nätverksanslutna industri 4.0-miljöer. Dessutom möjliggör den nya transportören exakt positionering av det transporterade godset på transportören – en viktig prestandafunktion, till exempel för att enkelt kunna integrera etiketteringsmaskiner utan komplex senorteknik efter att godset har packats i det automatiska varuflödet.

Optimerad för hållbar livsmedelsproduktion och distribution
Som en global teknikledare har Interroll tagit ansvar för att förbättra livsmedelssäkerheten och livsmedelsförsörjningen över hela världen i många år. Till exempel används företagets högmoderna och kompakta trummotorer, som uppfyller de strängaste hygienkraven, av ledande företag i branschen över hela världen. De säkerställer att automatiserade materialflödeslösningar inte bara fungerar extremt effektivt och sparar energi, utan också uppfyller maximala hygienkrav, såsom de som fastställs av FDA (US Food and Drug Administration), EU (Europeiska Unionen) och EHEDG (European Hygienic Engineering och Design Group).

SHC (Special Hygienic Conveyor) gör till exempel fördelarna med den globalt populära MCP (Modular Conveyor Platform) tillgängliga för systemintegratörer och användare som måste uppfylla höga hygienkrav. På så sätt kan högeffektiv, trycklös ackumulering implementeras i livsmedelsförädlingen, vilket hittills vanligtvis endast använts i moderna paketcentraler eller andra distributionsanläggningar. Det decentraliserade drivkonceptet som används sparar upp till 50 procent energi i enbart start-stop-drift jämfört med centraliserade drivlösningar som körs i kontinuerlig drift. Detta resulterar samtidigt i en förbättrad arbetsmiljö med betydligt lägre buller och minskat slitage vid transport av E2-standardlådor, vilket minskar hygienproblem inom livsmedelsindustrin.

MHP (Modular Hygienic Platform) tillverkas i en ny produktionsanläggning på den befintliga anläggningen i Baal, Tyskland, nära Düsseldorf. Idag arbetar cirka 240 anställda i Baal. Senast 2025 planeras en ökning med cirka 60 jobb till följd av utbyggnad av både sajten och produktutbudet för kunder inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.


Interroll presenterar nya materialhanteringslösningar för livsmedels- och läkemedelsindustrin

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare