www.tillverkning-sverige.com
Teledyne Flir OEM

Teledyne Flir: RealWear lanserar världens första handsfree, röststyrda värmekamera

RealWear:s innovativa värmekameramodul kan anslutas sömlöst till headsets i RealWear NavigatorTM-serien, som innehåller radiometriska FLIR Lepton® och är den enda enheten som stöder MSX®-teknik för att göra det möjligt för industriella yrkesverksamma att utföra inspektioner, förbättra fjärrsupportsessioner och undvika driftsstopp i utrustningen med hjälp av enkla röstkommandon.

Teledyne Flir: RealWear lanserar världens första handsfree, röststyrda värmekamera

"RealWear Navigator huvudmonterade enheter, som har revolutionerande modulära design, fortsätter att få stöd hos Global 1000-företag som den nya guldstandarden inom assisterad verklighet. Det övertygande alternativet att fånga värmeavbildning utan att hålla händerna i farliga miljöer ger frontlinjemedarbetare mer information i realtid för att kunna utföra sina jobb på ett säkert och mer produktivt sätt", säger Rama Oruganti, produktchef på RealWear. "Genom att kombinera Teledyne FLIR:s värmeexpertis med RealWear:s bästa röststyrda bärbara enheter i sin klass genom Thermal by FLIR-programmet, skapar vi ett digitalt verktyg med utökade möjligheter för den moderna frontlinjemedarbetaren."

"Som en XR-bärbar evangelist för Honda är idén att utnyttja den modulära designen av RealWear Navigator 500 en självklarhet", säger Greg Cooper, Innovationsingenjör, Tillverkning, American Honda Motor Company. "En helt handsfree värmekamera ger våra tekniker ytterligare en superkraft för att få jobbet gjort snabbt. Med en handsfree helt röststyrd värmekamera kan vi till exempel omedelbart visa driftsäkerhetsteamet vad vi gör för att åtgärda luftslussar och ventilationsläckor vilket ger dem förtroende att våra motorer och system är pålitliga och uppfyller våra högkvalitativa standarder."

Bildmaterialet kan visas i realtid och kommer i framtiden att kunna delas via bland annat Microsoft Teams, Zoom och Webex Expert on Demand. De speciella radiometriska bilderna i JPEG-format är kompatibla med Teledyne FLIR:s ekosystem och kan lagras, överföras och laddas ner för användning i efterbearbetningsprogrammet FLIR Thermal Studio för större analys- och rapporteringsalternativ.

"Värmeavbildning är avgörande för montering, effektiv tillståndsövervakning och program för förebyggande underhåll", säger Dan Jarvis, Senior Director Business Development Teledyne FLIR. "RealWear Navigator 500 är det enda handsfree-systemet som för närvarande innehåller FLIR Lepton och den patenterade MSX-tekniken, som överlagrar live edge-detaljen från den synliga kameran på värmeavbildningen för att ge kritisk information."

Viktiga användningsområden för RealWear Navigator med värme är bland annat elektriska, mekaniska, VVS- och HVAC-inspektioner tillsammans med inledande installationsberedskap, processövervakning eller linjeövervakning där en ansluten handsfree-enhet ökar flexibiliteten, säkerheten och den övergripande effektiviteten för optimal anläggningsproduktion, till exempel vid löpandebandsprocesser i bilindustrin.

"Vår långsiktiga vision om assisted intelligens tar form när man börjar ansluta ny insamlad data som värmeavbildning till molnet och därutöver", fortsätter Oruganti. "Industriella bärbara produkter kommer spela en stor roll framöver i industri 4.0, och vi är stolta över att vara en del av den globala rörelsen."

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare