www.tillverkning-sverige.com
Emerson Automation Solutions

Emerson introducerar sjukvårdsbranschens första integrerade ventilblockslösning för andningsterapiapparater

Ventilblocket i ASCO-serien 588 minskar tillverknings- och monteringstiden och förbättrar produkternas energieffektivitet, livslängd och pålitlighet.

Emerson har lanserat Ventilblock för stationära syrgaskoncentratorer i ASCO™ serien 588, sjukvårdsbranschens första nyckelfärdigt ventilblockslösning utformad för att optimera designen på andningsterapiapparater och påskynda tiden till marknaden för produkter. Syrgaskoncentratorer måste snabbt nå patienter som förlitar sig på dem, så det är otroligt viktigt att de är lättillgängliga och pålitliga. Ventilblock i serien 588 har utformats särskilt för att förenkla tillverkning och montering av enheten samt för att förbättra energieffektiviteten, livslängden och pålitligheten.

Utan ett integrerat ventilblock måste tillverkarna montera ventiler individuellt i vätskebanan på syrgaskoncentratorer och fästa dedikerade slangar vid varje öppning. Alternativt kan det lilla och lätta ventilblocket i serie 588 enkelt integreras i vätskebanan på syrgaskoncentratorer, vilket markant minskar tillverknings- och monteringstiden för medicinteknisk utrustning. Serie 588 har två robusta allmänna serviceventiler som exakt kontrollerar luftflödet mellan kompressorn och silarna. Ventilblocket fästs enkelt i vätskebanan och en hullingförsedd port gör det enkelt att ansluta slangar.

”Syrgaskoncentratorer är otroligt viktiga för hälsan och välbefinnandet för patienter med kroniska sjukdomar i andningsorganen, så det är viktigt att de är lättillgängliga för terapi. En av de viktigaste aspekterna av dessa enheter är dock en smart utformad vätskebana, och det tar tid”, sa Thomas Beck, ansvarig för marknadsföring av analytiska och medicinska produkter på Emerson. ”Med ventilblocket från ASCO-serien 588 har våra experter på vätskebanor utformat en robust lösning med låg effekt som kan spara tillverkare av medicintekniska produkter tid och kostnader vad gäller produkternas livslängd. Tillverkarna kan snabbt och enkelt installera det integrerade ventilblocket genom att bara ansluta några slangar.”

Utöver förenklad design och montering kan serie 588 bidra till att förbättra enhetens energieffektivitet och pålitlighet samtidigt som produkten håller längre. Ventilblockets kompakta format möjliggör mindre enheter utan att prestandan försämras. Ventilernas låga effektkrav kan förlänga enhetens batteritid och tiden mellan laddning, vilket kan få en tillverkares produkt att sticka ut bland konkurrenternas erbjudanden. Och eftersom ventilerna är så pålitliga kan syrgaskoncentratorns livslängd utökas samtidigt som tillverkarens kostnad under enhetens livstid minskas.

Mer information om ventilblock för stationära syrgaskoncentratorer i ASCO-serien 588 finns här https://www.emerson.com/en-us/catalog/asco-588.


Emerson introducerar sjukvårdsbranschens första integrerade ventilblockslösning för andningsterapiapparater
Ventilblock i ASCO-serien 588 minskar tillverknings- och monteringstiden och förbättrar produkternas energieffektivitet, livslängd och pålitlighet.

Media:

Ytterligare resurser:

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare