www.tillverkning-sverige.com
norelem

Enkel montering, många fördelar: Positioneringscylindrar med kilspännsystem

Fixera standardkomponenter på några sekunder med hjälp av norelems sortiment av mekaniska spännkomponenter.

Enkel montering, många fördelar: Positioneringscylindrar med kilspännsystem

De är hållbara, enkla att montera och har ett spännområde på 0 till 30 millimeter, positioneringscylindrar med kilspännsystem fixerar och centrerar på ett tillförlitligt sätt standarddelar och kan snabbt anpassas till förändringar i produktionsprocessen.

Mekaniska positioneringssystem används i automatiserad produktion i många olika processer. Det krävs att de är snabba och pålitliga samt lätta att justera om vid behov.

Positioneringscylindrar från norelem med kilspänn system uppfyller alla dessa krav. De är tillverkade av polerat härdat stål och finns i fyra olika diametrar från 10 till 20 mm. Cylindrarna uppnår en spännkraft på 5,4 kN till 22,6 kN, med ett spännområde på 0 till 30 mm. Detta gör dem idealiska för många tillverkningsprocesser som involverar infästning och fixering av standardelement - även i kombination med snabbväxlingssystem.

Enkel montering har flera fördelar. Det räcker med standardverktyg för att montera positioneringscylindrarna; cylindern är till och med förspänd för hand, vilket innebär att centrering eller lokalisering av bussningar inte är nödvändiga. Jämfört med lösningar med kulor erbjuder positioneringscylindrar från norelem med kilspännsystem framför allt en betydande ökning av spännkraften med bibehållet åtdragningsmoment. Det högkvalitativa axiallagret övertygar med hög belastningsgrad och lång livslängd.

Ytterligare fördelar:

- Spännområde som är lätt att justera
- Oberoende av hålets diameter och ytans kondition (upp till H12)
- Neddragningseffekt
- Fixturflexibilitet för snabb reaktion på förändringar i produktionsprocessen

Som tillbehör erbjuder norelem en reparationssats (skruv med försänkt huvud, O-ring och 3-delade käftar), som snabbt och enkelt kan användas för att reparera en positioneringscylinder.

Dessutom finns nu produktkunskap i ämnet positioneringscylindrar med kilspännsystem tillgänglig i norelems ACADEMY-utbildningscenter. Följ den här länken och välj "engelska" genom att klicka på flaggan längst ner för att komma vidare.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare