www.tillverkning-sverige.com
IMI

IMI CCI skapar ringar på vattnet med strypventillösning för stora djup

IMI Critical Engineering, en ledande global leverantör av flödeskontrollösningar, har återigen levererat en skräddarsydd lösning som har visat sig kunna stå emot de unika krav som existerar vid djuphavsbaserad olje- och gasutvinning under längre perioder.

IMI CCI skapar ringar på vattnet med strypventillösning för stora djup
Med extraktion av uppskattningsvis 125,000bpd av olja och 70mmscf/d gas på Tahiti-anläggningen i Mexikanska golfen, där värdefulla energiresurser finns i överflöd vid extrema djup, krävs utrustning som är ytterst robust för att uppfylla de strängaste kraven på tillförlitlighet. Under de inledande faserna av ett projekt måste utrustningen även kunna motstå initialt skräp och variabelt flöde i takt med att plattformen flyttar in i den mogna fasen.

Projektet gav IMI Critical Engineerings affärsenhet IMI CCI uppgiften att tillhandahålla en rad skräddarsydda högtrycksanpassade strypventiler. Strypventiler används allmänt i branschen för att reglera hastigheten med flödet av vätskor och gaser. Var och en måste kunna hantera flerfasflöden med medföljande fasta ämnen, som kan påskynda graden av förslitning. Att utföra regelbundna reparationsarbeten på dessa ventiler var uteslutet på grund av kostnaden och inverkan på produktiviteten, så de måste vara tillförlitliga, med lång livslängd och minimalt underhåll. Dessutom var de tvungna att vara i produktion inom en tidsram på bara 24 veckor.

För att anpassa ventilutrustningens storlek korrekt var teknikerna på IMI CCI tvungna att räkna med flera systemdynamiska faktorer. Två kundanpassade ventilkonstruktioner tillhandahölls, en 8 och 6 tums 11.000 API med solid volframkarbidtrim kan motstå ett tryckfall på 2400psi.

Med hänsyn till det platsspecifika kravet på lägre tryck i slutet av livslängden, införlivade IMI fönster i sin patenterade flerstegstrimteknik DRAG© i toppen av skivstacken, vilket begränsar trimutloppshastigheten till en säker nivå, oberoende av tryckfallet.

Efter tre år i tjänst genomgick ventilerna ett planerat underhållsstopp. Även om en första besiktning fann att ventilerna hade en betydande mängd svart skräp och flera igensatta portar, konstaterades att trimdelen var så gott som ny och att skräpet var från initialt brunnflödesmaterial och hade inte påverkat ventilernas prestanda.

John Barnes på IMI CCI förklarar: "Vår verksamhet växer genom att hitta kreativa lösningar på branschens utmaningar. Våra strypventiler visar högsta nivå av innovation och representerar stort mervärde för kunderna. "

För ytterligare information besök www.imi-critical.com.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare