www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK-lösning sparar 40.000 € åt fordonsleverantör

En global tillverkare av bussväxellådor stod oväntat inför dilemmat att behöva byta rullager i en rad transmissionskugghjul på grund av fel inom garantiperioden. Företaget bjöd därför in NSK för att bedöma orsaken till problemet och föreslå en lösning.

NSK-lösning sparar 40.000 € åt fordonsleverantör
Som en del av NSK:s AIP-program (Added Value Programme) granskade NSK:s växellådsexperter tillämpningen i detalj. Slutsatsen blev att orsaken till haverierna berodde på montering av många slags lager från olika tillverkare. Följden av detta innebar en komplicerad monteringsprocess där även små felaktigheter och avvikelser i slutändan bidrog till problem.

Genom att involvera kunden i varje skede av AIP-processen kunde NSK rekommendera att använda installationsfärdiga flänsade lagerenheter. NSK både designar och tillverkar dessa anpassade enheter för ett flertal tillverkare av mobila produktionsmaskiner. Bland annat till jordbruks-, konstruktions- och materialhanteringsutrustning. Detta ansågs som den perfekta lösningen på rullagerproblemen vid växellådsanläggningen.

NSK:s kundanpassade flänsade lagerenheter är förseglade och förkonfigurerade enheter som består av lager, kapslings- och monteringsdelar. Eftersom de levereras färdiga för användning förekommer inte några monteringsfel.

NSK-lösning sparar 40.000 € åt fordonsleverantör

Provdelar tillverkades under kort tid på NSK:s fabrik i Munderkingen, Tyskland. De vinkelkullager som används i enheten erbjuder en större kontaktvinkel på 35° för att bättre klara höga axialkrafter. De har även en speciell axeltätning med ventilationshål och en O-ring som används för att försegla det korrosionssäkra höljet från yttre föroreningar.

Efter kompletta och framgångsrika tester med provenheten har växellådstillverkaren valt att på årsbasis beställa 4000 färdiga lagerenheter från NSK.

Som ett resultat av NSK:s AIP-program (Added Value Programme), tillsammans med införandet av det skräddarsydda lagret, är kunden nu mycket nöjd med växellådsprestandan och sparar årligen 40.000 Euro i tillverkningsprocessen.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare