www.tillverkning-sverige.com
NSK

Gratis broschyr förklarar lagerbeteckningssystem

Ett kompakt 48-sidigt häfte, som tagits fram av NSK, förklarar lagerbeteckningarna i koncisa och tydliga ordalag och gör det lättare för tekniker att välja lager och beställa reservdelar.

Gratis broschyr förklarar lagerbeteckningssystem
Beteckningarna, som är lasermärkta eller stämplade på lagren, ger information om den specifika lagertypen tillsammans med uppgifter som hålstorlek, glapp, toleransklass, värmebehandling, tätningstyp och mängden fett. Men denna information är bara användbar om den kan tydas.

Som ett direkt svar på feedback från företagets kunder har NSK publicerat ett lättläst häfte i pocketformat med de vanligaste beteckningarna som används för NSK- och RHP-lager.

Broschyren börjar med att förklara hur lagerorderkoder är uppbyggda. Därefter definieras beteckningarna i transparenta och elementära termer. Utöver detta belyser häftet NSK: s eget system för prefix och suffix, innan det avslutas med en praktisk korsreferenstabell för både NSK- och RHP-beteckningar med de som används av andra lagertillverkare.

I slutändan gör broschyren det enklare än någonsin för tekniker att identifiera exakta lagerkonstruktioner och specifikationer som bygger på den orderkod som är tryckt på förpackningen och komponenten. Lagerbeteckningarna har med andra ord avkodats!

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare