www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK-produkter premiärvisas på Agritechnica 2015

Besökare på Agritechnica 2015 (Hannover den 10-14 november) kommer att få se NSK:s specialdesignade rullningslager för jordbrukssektorn. Höjdpunkten på NSK-utställningen kommer att vara "Agri Disc Hubs" - installationsklara enheter för jordbearbetningsmaskiner såsom kompakta skivharvar och såmaskiner.

NSK-produkter premiärvisas på Agritechnica 2015
Agri Disc Hubs består av ett tvåradigt vinkelkontaktkullager som kan absorbera mycket höga radiella och axiella belastningar. Via en fläns kan enheterna monteras direkt och enkelt på till exempel skivharvar.

Den robusta konstruktionen av Agri Disc Hubs är bland de viktigaste egenskaperna hos dessa innovativa enheter som förväntas fungera i tuffa miljöer. Plötsliga stötbelastningar, som orsakas av stenar i marken, skapar som exempel höga axiella belastningar till följd av den vinkel med vilken maskinutrustningen är placerad i förhållande till körriktningen. Dessutom orsakar slipmaterial som damm och korrosion problem för konventionella lagerlösningar på grund av närvaron av vatten och gödningsmedel.  Agri Disc Hubs erbjuder dock mycket lång livslängd utan krav på underhåll, även när det utsätts för den svåra mekaniska påfrestning som påträffas inom jordbruket.

Bland designinnovationer som bidrar till att öka prestandan hos Agri Disc Hubs ingår ett mycket effektivt kassetttätningssystem som förhindrar infiltrering av slipdamm och fukt i lagret (se bild), även om maskiner eller utrustning är i kontakt med ämnen som gödsel eller rengörs med högtrycksstrålar. Dessutom läcker inget fett eller spill på marken eftersom lagren inte kräver någon återsmörjning.

NSK-produkter premiärvisas på Agritechnica 2015

Agri Disk Hubs produceras vid NSK:s Neuweg-anläggning i Munderkingen nära Ulm i Tyskland. Anläggningen har anor tillbaka till 1954, då den grundades och drevs av en branschledande tillverkare av jordbruksmaskiner. Anläggningen togs över av NSK 1990 och kan luta sig mot mer än 60 års erfarenhet av produktion av rullager för jordbruksmaskiner. Denna moderna, mycket flexibla anläggning kan också tillverka små serier av skräddarsydda eller modifierade enheter efter olika kunders önskemål.

Ett urval av Agri Disk Hubs för 400 till 800 mm skivdiameter kommer att stå i centrum på Agritechnica 2015, där NSK ställer ut i monter C 44 i Hall 17. I montern kommer även att finnas andra lagertyper som utvecklats för ledande tillverkare av jordbruksmaskiner. Hit hör till exempel: ready-to-fit remskivelager för fälthackare; fyrpunktslager för såmaskiner; och »Gage Wheel Bearings», som är tvåradiga vinkelkontaktkullager med extra bredd, idealiska för användning i olika rullar på jordbearbetningsmaskiner.

NSK på Agritechnica 2015: Hall 17, monter C 44  
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare