www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s kullager sparar 11,500 Euro per år i underhåll

Byte av kullager är en del av normalt underhåll när det handlar om elektriska motorer. Men när en tysk MRO-aktör (underhåll, reparation och översyn) nyligen fick i uppdrag att utföra regelbundna översyner av elektriska drivsystem åt en framstående kund, såg man att nyinstallerade standardlager bara höll i tre eller fyra månader.

NSK:s kullager sparar 11,500 Euro per år i underhåll
Eftersom man var osäker på orsaken kontaktades NSK för att utreda frågan. Som en del av NSK:s AIP (Added Value Programme) granskade en kullagerexpert lagerhaverierna under de förhållanden som elmotorerna arbetade.

AIP-genomgången visade att de tidiga haverierna inträffade på grund av inträngning av smuts, vilket i sin tur förorenade smörjmedlet inne i kullagren. Därför rekommenderade NSK att man skulle byta till företagets förseglade superprecisionskullager, en lösning som visade sig vara så bra att denna typ av lager nu används för allt elektriskt drivunderhåll.

NSK:s förseglade superprecisionskullager utmärker sig i krävande miljöer, mycket tack vare beröringsfria tätningar som erbjuder branschledande skydd mot inträngande föroreningar. Detta uppnås utan någon friktionsökning eller minskning av motorns varvtal, och utan att kompromissa med angiven energieffektivitet hos drivenheten.
NSK:s kullager sparar 11,500 Euro per år i underhåll

För MRO-aktörens kund har fördelarna varit omfattande. I försök med 65 motorer har livslängden eller underhållsintervallen av de elektriska drivenheterna ökat från fyra till mer än 12 månader, helt enkelt på grund av byte av lager. Som en följd av detta har kostnaden för årlig service sjunkit till noll, jämfört med 11,500 € per år innan montering av NSK:s tätade superprecisionslager.

Utöver tredubblad livslängd ger förseglade superprecisionslager slutanvändaren ytterligare fördelar. Till exempel så har de inte bara minskat buller och vibrationer i hela drivlinan, utan fettläckage i vertikala installationer har också upphört. De kan även monteras mycket snabbare än vanliga oförseglade lager. På grund av detta håller NSK:s tätade superprecisionslager snabbt på att bli det första valet i branschövergripande elmotortillämpningar - både för originaldelar och som ersättningskomponenter som monteras vid rutinunderhåll.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare