www.tillverkning-sverige.com
Emerson

Ny magnetventil för höga flöden från Emerson ökar tillförlitligheten och effektiviteten

Magnetventilen ur ASCO serie 327C är direkt verkande och har utformats för högt flöde för överlägsen flödesreglering och säker drift.


Ny magnetventil för höga flöden från Emerson ökar tillförlitligheten och effektiviteten
Magnetventilen ur ASCO serie 327C är direkt verkande, har utformats för högt flöde för överlägsen flödesreglering och säker drift.

Emerson har introducerat den nya ASCO serie 327C magnetventilen, som har en direktverkande högflödesdesign som ger ett överlägset förhållande mellan flöde och effekt jämfört med liknande ventiler. Serien 327C har en välbalanserad tallrikskonstruktion som medger höga flöden vid minimala effektnivåer, vilket gör den idealisk för användning i kraftverk, raffinaderier och kemiska processanläggningar.

Anläggningar som dessa kan ha hundratals, till och med tusentals, ventiler installerade i sina processer och system. En enda felaktig ventil kan störa viktiga gas- och vätskeflöden, påverka processkvaliteten och orsaka oplanerade driftstopp och extra underhåll.

ASCO serie 327C har funktioner som kombinerar tillförlitlighet och hållbarhet för att öka drifteffektiviteten och förbättra processäkerheten. Ventilen har en unik dynamisk tätningsteknik i två lager som ger låg friktion och utmärkt motstånd mot statisk friktion, vilket bidrar till att säkerställa tillförlitlig ventildrift i miljöer med temperaturer från –60 till 90 grader Celsius. Dessutom är ventilen kompatibel med säkerhetsintegritetsnivå (Safety Integrity Level) 3, vilket visar på en hög nivå av prestanda och en mycket låg risk för fel under ventilens beräknade livscykel.

”Anläggningar som kraftverk och raffinaderier har krävande processer gällande gas- och vätskeleverans med höga flöden och behöver ventiler som är effektiva, tillförlitliga och lätta att underhålla under tusentals drifttimmar”, säger Anne Sophie Kedad, Director Marketing Process and Sustainability, Emerson. ”Magnetventilen i ASCO serie 327C ger den tillförlitliga prestanda som dessa anläggningar kräver och bidrar till att förbättra drifteffektiviteten genom att minimera onödiga underhållsåtgärder och förlänga intervallen mellan säkerhetsprovningarna.”

Ventilen i ASCO serie 327C effektiviserar leveranskedjorna och förenklar specifikationskomplexiteten för globala industriella användare genom att tillhandahålla en enda, globalt godkänd lösning för magnetventiler för högt flöde. Ventilen har också en unik elektrisk testanslutning som minskar tiden för driftstart och förhindrar att fukt tränger in vid lagring.

För mer information, se https://www.emerson.com/en-us/catalog/solenoid-valves/asco-327c.

www.emerson.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare