www.tillverkning-sverige.com
NSK

Stålverket ersatte drivlagren i konvertern med speciella, delade sfäriska rullager från NSK

NSK har framgångsrikt ersatt sfäriska rullager med specialtillverkade delade lager i konvertern hos en europeisk tillverkare av rostfritt stål. Med yttersta precision och omsorg kunde denna utmanande uppgift färdigställas på bara tre dagar.

Stålverket ersatte drivlagren i konvertern med speciella, delade sfäriska rullager från NSK
Bild 1: Konvertern är ett viktigt system i smältverk

När det gäller att flytta komponenter i stålverkssystem förväntar sig användarna fortfarande maximal driftstid trots krävande förhållanden. Detta omfattar även ett europabaserat stålverk för rostfritt stål vars anläggning producerar cirka 500,000 ton råvara per år. Processer vid anläggningen sträcker sig från utvinning av legeringsämnen till smältning och legering, genom kontinuerlig gjutning och så slutfinish med varm- och kallvalsning. Fabriken levererar rostfritt stål till fordonsindustrin samt till producenter av hushållsapparater och till byggbranschen.

Omfattande branschkunskap
Anläggningens konverter används för att ta bort kol från smält järn med tillägg av legeringselement (bild 1). När de fasta lagren i en av konvertrarna behövde bytas ut som en del av ett planerat underhåll fick NSK i uppdrag att genomföra detta - ett klokt val med tanke på att stålindustrin är ett av företagets fokusområden.

NSK utvecklar inte bara specifika lagertyper för stålverk utan kan, när så är lämpligt, även använda speciella material i tillverkningen. Detta säkerställer att tunga drivenheter i nyckelutrustning, såsom konverter, stränggjutningsmaskin och valsverk, vilka måste vara mycket motståndkraftiga under direkt ogynnsamma miljöförhållanden, klarar att arbeta utan problem.

Stålverket ersatte drivlagren i konvertern med speciella, delade sfäriska rullager från NSK
Bild 2: NSK tillverkade speciella delade sfäriska rullager till stålverket

Minutiöst planerad borttagning och återmontering
På begäran av kunden producerade NSK ett speciellt delat lager (bild 2) som ersättning för de vanliga sfäriska rullager som använts tidigare. Till de specialfunktioner som anpassades till begränsningarna i konverterns konfiguration fick de nya lagren en ytterdiameter på 1000 mm för att medge förenklad installation och demontering utan krav på att ta bort den stora tippningsväxeln, vilket sparar tid och kostnad för kunden.
Stålverket ersatte drivlagren i konvertern med speciella, delade sfäriska rullager från NSK
Bild 3: Användning av delade lager minskar kraftigt tiden för byte i konvertern, som visas här med drivenhet.

NSK planerade bytet med omsorg för att säkerställa en miniminivå av driftstopp för konvertern. Tippningsdrivenheten (bild 3) lyftes tillräckligt för att skära och avlägsna det sfäriska rullagret. När detta var gjort syntes avsevärda slitagetecken på rullar, löpbanor och hus.

Det tog NSK-tekniker bara tre dagar att installera, testa, mäta de nya lagren och leverera säkerhetsutbildning med stöd av stålverkets ledningsgrupp. Under hela processen följdes NSK:s stränga kvalitetskontroller, både med avseende på precision och städning av produktionsmiljön. Det omedelbara arbetsområdet och närliggande områden stängdes av med folie för att skydda lagerinstallationen från eventuella föroreningar som kunde härröra från andra underhållsprocedurer som ägde rum samtidigt i smältverket.

Mätningar före och efter konvertertestkörningen visade att samtliga parametrar var inom förspecificerade avvikelsetoleranser, inklusive lagerspelet. Med konverter och smältverksproduktion tillbaka i drift som planerat var stålverkspersonalen, som ansvarade för projektet, mycket nöjda med samarbetet.

Fördelar med delade lager
NSK:s speciella delade sfäriska rullager förväntas uppnå en lång livslängd tack vare elasticiteten hos materialet och dess inre konstruktion, vilka är anpassade för tung drift. Men när tiden är inne för lagerbyte i framtiden kommer detta att ske mycket enklare än tidigare. Då kan de två sektionerna enkelt avlägsnas en i taget från den inre ringen, den yttre ringen och huset, vilket tar bort det mödosamma kravet att skära lagret i små delar. Detta ger en besparing i driftstopp på ca 35 %, vilket ger en snabbare återbetalning av investeringen.
 
 
Stålverket ersatte drivlagren i konvertern med speciella, delade sfäriska rullager från NSK

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare