www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker introducerar NX8xHM-motorserien som en kostnadseffektiv lösning som är enkel att implementera för elektrohydrauliska pumpar med låg spänning

Den nya permanentmagnet AC-motorn (PMAC) erbjuder en kostnadseffektiv lösning för elektrohydrauliska pumpar i 48Vdc entreprenadfordon, minigrävare och styrapplikationer och tillbehör för lastbilar på landsväg.

Parker introducerar NX8xHM-motorserien som en kostnadseffektiv lösning som är enkel att implementera för elektrohydrauliska pumpar med låg spänning

En av de stora fördelarna med NX8xHM-motorserien, som är tillgänglig för batterispänningar från 24 V DC till 96 V DC, är dess enkla implementering. Det finns fyra gängade hål på varje sida som ger ett enkelt mekaniskt monteringsgränssnitt. Dessutom är motorn redo att monteras via det direkta SAE A-pumpmonteringsgränssnittet (ISO 3019/2 som tillval), medan öglor underlättar enkel anslutning av strömkablar. Resultatet är en problemfri installation som minimerar både kostnaderna och ledtiderna för projektet.

Även om den är avsedd för naturlig konvektionskylning vid omgivningstemperaturer från -40 °C till +85 °C, är det möjligt att öka motorns vridmoment och prestanda genom att lägga till kalla plattor på sidorna. En termisk sensor, PT1000, säkerställer mycket tillförlitlig kontroll av den interna temperaturen, medan en ventil för membranet minimerar den invändiga kondensationen. Viktigt är att motorns IP67-kapslingsskyddsklass och dess förmåga att arbeta nedsänkt i olja stöder tillförlitlig och ljudlös drift.

När det gäller precision och repeterbarhet matchar Sin/Cos-hastighetsfeedback kodarens riktning till NX8xHM-motorns riktning. Här möjliggör utmatning av analoga spänningar med sinusform interpolering av signalen för att ge högre återkopplingsupplösning, vilket är bra för både hastighets- och återkopplingsslingor.

NX8xHM-sortimentet med modulära motorer finns i tre olika längder för ett nominellt vridmoment på upp till 61 Nm, med upp till 10 lindningar per längd som ger optimerad effektivitet och anpassar varvtalet till batterispänningen. Totalt finns nio standardmotorer tillgängliga i sortimentet som erbjuder varvtal upp till 5 000 varv/min och en nominell effekt på upp till 10,4 kW. Om ingen av modellerna uppfyller exakta krav finns andra motorer tillgängliga på begäran.

Läs mer om NX8xHM-motorserien på: https://ph.parker.com/se/sv/product-list/nx8hm-low-voltage-motor-for-electro-hydraulic-pump-applications.

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare