www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK Italien sponsrar motorracingteamet från Universitetet i Padua

NSK Italien var en av de stolta partnersponsorerna för Universitetet i Padua vid XVIII-upplagan av Formula SAE, en prestigefylld internationell motortävling för studenter. Universitetet i Padua mötte 56 andra lag i årets tävling och uppnådde ett antal imponerande resultat med hjälp av högpresterande lager från NSK.

Från starten år 1981 har Formula SAE varit en internationell ingenjörstävling för universitet som involverar att man ska designa och tillverka en racingbil. Lagen lägger åtta till tolv månader på att utforma, bygga och förbereda små racingbilar i formelstil, vilka sedan bedöms under en serie statiska och dynamiska evenemang som inkluderar teknisk inspektion, kostnader, presentation, ingenjörsdesign, enskilda prestandaförsök och uthållighet.

Cirka 1600 elever från 20 länder deltog i XVIII-upplagan av tävlingen. Sammanlagt var det 56 lag, varav cirka 47 var europeiska, inklusive 22 italienska lag från 17 olika universitet.

NSK gav sitt stöd till laget från Universitetet i Padua genom att tillhandahålla högkvalitativa och mycket pålitligt lager för racingbilen som tävlade i klass 1E (elbilar), och den placerade sig på fjärde plats av mer än 30 deltagare i det italienska evenemanget. Den främsta prestationen kom dock under evenemanget i Ungern, där den elektriska prototypen från Race UP-teamet (Universitetet i Padua) för första gången genomförde uthållighetstävlingen, ett test på 28 varv som sträckte sig över 22 km.

I slutändan är de resultat som uppnåtts på banan resultatet av ett års hårt arbete. Under denna tid var ett nära samarbete mellan designteamet vid Universitetet i Paduas avdelning för industriell teknik och de sponsrande företagen, inklusive NSK Italien, av största vikt. NSK Italien är glada över att få ta del av detta prestigefyllda resultat vid Formula SAE 2023 och hoppas på ett givande samarbete även i framtiden.

1) NSK Italien var en av partnersponsorerna till Race Up-teamet från Universitetet i Padua vid XVIII-upplagan av Formula SAE. Foto: Universitetet i Padua


NSK Italien sponsrar motorracingteamet från Universitetet i Padua

2) NSK Italien stödde teamet från Universitetet i Padua och tillhandahöll lager till elbilen som tävlade i klass 1E. Foto: Universitetet i Padua
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare