www.tillverkning-sverige.com
Pilz News

DEN KONFIGURERBARA MINISTYRNINGEN PNOZMULTI 2 FRÅN PILZ NU MED FSOE ANSLUTNING

Den säkra och konfigurerbara ministyrningen PNOZmulti 2 från Pilz erbjuder nu det öppna kommunikationssystemet EtherCAT i kombination med det säkra protokollet Safety-over-EtherCAT FSoE.

DEN KONFIGURERBARA MINISTYRNINGEN PNOZMULTI 2 FRÅN PILZ NU MED FSOE ANSLUTNING
Foto: © Pilz GmbH & Co. KG

För att få en effektiv produktion ska säkerhetskoncept kunna integreras sömlöst i maskinkoncept. Därför ger den säkra och konfigurerbara ministyrningen PNOZmulti 2 från Pilz stöd åt det öppna kommunikationssystemet EtherCAT i kombination med det säkra protokollet Safety-over-EtherCAT FSoE (= FailSafe over EtherCAT). PNOZmulti 2 gör det möjligt att överföra både styrnings- och säkerhetsrelevant information, och syftar till att ge effektivitet i produktionen. Nu erbjuder PNOZmulti 2 flexibla, lönsamma expansionsmöjligheter vid anslutning av säkerhetsrelevanta anläggningsstrukturer.

Safety-over-EtherCAT för EtherCAT-kommunikation: Den säkra ministyrningen PNOZmulti 2 kan enkelt konfigureras som FSoE-master, FSoE-slave och även EtherCAT-slave från och med version 11.3 av programvaruverktyget PNOZmulti Configurator. Upp till fyra master-master- och 60 master-slave-anslutningar är möjliga med kommunikationsmodulen EtherCAT FSoE i kombination med basmodulen PNOZ m B1. Så kan flexibla anläggningsstrukturer med en ”enkabellösning” på fältbussnivå omsättas på ett enkelt sätt och även utökas flexibelt. Förutom omfattande säkerhet står det certifierade säkerhetssystemet för effektivitet hos maskiner och anläggningar.

Radar och drift proffsigt anslutna
Med PNOZmulti 2 som FSoE-master kan du enkelt realisera säkerhetsrelevant sammankoppling med den säkra radarsensorn PSENradar från Pilz och den säkra drifttekniken PMC (Pilz Motion Control), båda med FSoE-funktion. Även här kan ”enkabellösningen” användas för att flexibelt integrera FSoE-kompatibla ställdon och sensorer i nätverket. Som FSoE-master kombinerar PNOZmulti 2 övervakningen av alla säkerhetsfunktioner – från nödstopp till skyddsgrindar till ljusridåer – i en tillämpning på en enhet, och upprättar anslutningar till säkra slaves i nätverket. Detta minskar kabeldragningen och sänker kostnaderna. Förutom detta gör omfattande diagnostikmöjligheter att det blir minimala stilleståndstider, så att det går att uppnå en lönsam produktion.

Protokollet Safety-over-EtherCAT (FSoE) definierades för att kunna uppnå säker dataöverföring för EtherCAT. FSoE möjliggör överföring av säker och icke-säker information i kommunikationssystemet EtherCAT. Dessutom är FSoE lämpligt för säkerhetstillämpningar enligt IEC 61508 upp till SIL 3.

www.pilz.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare