www.tillverkning-sverige.com
ALSTOM News

ALSTOM LEVERERAR FRAMGÅNGSRIKT DEN 40:E M33-SPÅRVAGNEN TILL GÖTEBORG

Det toppmoderna spårvägsfordonet Flexity genererar ökad kapacitet och effektivitet på Sveriges största spårvägsnät.

ALSTOM LEVERERAR FRAMGÅNGSRIKT DEN 40:E M33-SPÅRVAGNEN TILL GÖTEBORG

Alstom har levererat den 40:e Flexity-spårvagnen till Göteborgs Spårvägar och Västtrafik, och fullbordar därmed den första ordern på spårvägsfordon som tecknades 2016.

Det första Flexity-fordonet levererades 2019 och fordonsflottan trafikerar nu Sveriges största spårvagnsnät som sträcker sig över 160 km spår. De levererade fordonen har redan körts mer än 4,5 miljoner kilometer i drift.

Sedan den första spårvagnen levererades har Flexity blivit en del av Göteborgs ikoniska stadsbild. Den moderna och samtida designen har fått beröm från både passagerare och operatörer, som uppskattar tillförlitligheten, den förbättrade komforten och det låga golvet som bidrar till ökad tillgänglighet.

De toppmoderna Flexity-spårvagnarna är konstruerade för att möta stadens spår- och väderförhållanden. Den innovativa tekniken säkerställer att passagerarna får en säker och stabil resa med utformning som uppfyller Göteborgs krav på miljövänlig kollektivtrafik. Med dessa spårvagnar av hög kapacitet kan stadens kollektivtrafiknät fungera smidigare och effektivare.

Spårvägsfordonen, som byggts tillsammans med samarbetspartnern Kiepe-Electric, ersätter en del av den nuvarande flottan och erbjuder transporter med hög kapacitet för att tillgodose den snabbt växande befolkningen i Göteborg med omnejd. Spårvagnarna konstruerades på Alstoms anläggning i Bautzen, Tyskland. I slutet av oktober genomgick slutleveransen av basordern noggranna tester och inspektioner inför transport till Sverige. Efter den slutliga igångkörningen och besiktningen har det 40:e fordonet nu levererats till kunden och gjorts redo att tas i trafik.

Fortsatt leverans av spårvagnar till Göteborg
Alstom kommer att fortsätta att leverera spårvagnar till Göteborg, då en order på ytterligare 60 enheter har lagts som tillval på basordern. Den nya Flexity-spårvagnen M33 typ C, lokalt känd som M34, är en förlängd 45-metersversion av M33-spårvagnen som ökar transportkapaciteten med 50 procent.

www.alstom.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare