www.tillverkning-sverige.com
Alfa Laval News

Alfa Laval fritt roterande indragningsbart sprayhuvud: 100 % heltäckande rengöring för kanaler och tankar i hygieniska bearbetningslinjer

Alfa Lavals nya fritt roterande indragningsbara sprayhuvud är en mycket effektiv indragningsbar rengöringsenhet som ger garanterad rengöring och ökar produktsäkerheten, samtidigt som avbrotten minimeras och produktiviteten ökar.

Alfa Laval fritt roterande indragningsbart sprayhuvud: 100 % heltäckande rengöring för kanaler och tankar i hygieniska bearbetningslinjer

Det fritt roterande indragningsbara sprayhuvudet är det senaste exemplet på hur Alfa Laval arbetar för att förverkliga 100 % täckning för rengöringen i hygieniska bearbetningslinjer, till exempel produktionsanläggningar för mjölk eller modersmjölksersättning, säger Babak Shojaei, chef för Product Management, Tankrengöring, Alfa Laval. – Vi kämpar oförtrutet för att tillgodose kundernas behov genom innovationer.

Garanterat heltäckande rengöring
Du kan snabbt, ekonomiskt och enkelt förbereda hygieniska kärl så att alla invändiga ytor blir fläckfria med det fritt roterande indragningsbara sprayhuvudet. Denna dynamiska och resurseffektiva indragningsbara enhet för rengöring på plats förblir avskild från produktområdet under produktion, tätt placerad mot kärlets vägg. Sprayhuvudet glider ut och avger rengöringsmedia i ett uppåtriktat strålmönster på 310° över kärlets yta. När rengöringscykeln är färdig dras sprayhuvudet in och kärlet är produktionsfärdigt.

Öka processens drifttid och produktsäkerheten
Det fritt roterande indragningsbara sprayhuvudet avlägsnar snabbt och effektivt rester från de inre ytorna i kärl som är svåra att rengöra, begränsar oönskad blandning, minimerar avbrotten och ökar produktiviteten. Det uppfyller bestämmelserna för FDA, EU och Kina, samtidigt som det säkerställer god praxis för tillverkning och hygien vid bearbetningsanläggningar för exempelvis mejeriprodukter, livsmedel, drycker samt produkter för egenvård och hemvård. För bearbetningsanläggningar med hög renhet inom läkemedels- och bioteknikindustrin, är det fritt roterande indragningsbara sprayhuvudet UltraPure den perfekta lösningen. Ett 3.1-dokumentationspaket för metalldelar finns tillgängligt på begäran.

Upp till 35 % besparingar på vatten, kemikalier och tid
Denna dynamiska och resurseffektiva rengöringsenhet ger upp till 35 % besparingar för vatten, kemikalier och tid för varje CIP-cykel jämfört med vanlig teknik som använder statiska spraykulor. Dessutom ökar den mer effektiva användningen av resurser hållbarheten inom hela tillverkningsprocessen.

Låga totala ägandekostnader
Det går enkelt att installera, använda och sköta underhåll av det fritt roterande indragningsbara sprayhuvudet på grund av den strömlinjeformade konstruktionen. För att göra driften helt automatiserad kan du para ihop två eller flera av dessa rengöringsenheter och Alfa Laval ThinkTop-givar- och styrenheter med ett befintligt CIP-system. Sammantaget har det indragningsbara sprayhuvudet en låg total ägandekostnad på grund av de minimala kostnaderna och arbetsinsatserna för ägande och drift.

Läs mer på www.alfalaval.com/FreeRotatingRetractor.

www.alfalaval.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare