www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK Super Large Ball Screw erbjuder branschledande lastkapacitet

NSK har utökat sin serie av kulskruvar för höga laster. Bolagets nya Super Large Ball Screw gör det möjligt att formspruta ännu större plastkomponenter för att möta den växande efterfrågan från sektorer som t.ex. fordonsindustrin. Super Large Ball Screw, som har 800 mm långa muttrar för att öka både axiell belastning och livslängd, är utformad för eldrivna formsprutningsmaskiner som kräver en klämkraft på 3000 ton eller mer.

NSK Super Large Ball Screw erbjuder branschledande lastkapacitet
Bild1.jpg: NSK:s Super Large Ball Screws är utformade för stora elektriska formsprutor

Med utvecklingen mot mer energieffektiva bilar och allt strängare regler för utsläpp finns det ett ökat behov av att minska fordonsvikten. Detta skapar i sin tur efterfrågan på större plastdetaljer i ett enda stycke såsom stötfångare, dörrmoduler och instrumentpaneler.

Den traditionella lösningen för att ta fram stora plastkomponenter har varit att använda hydrauliska formsprutningsmaskiner med hög lastkapacitet. Men industrins strävan efter rena och energieffektiva system har lett till framväxten av stora helelektriska formsprutningsmaskiner. Denna trend har lett till att NSK har utvecklat en ny generation Super Large Ball Screws för höga laster, för användning i sådana maskiner.

För att säkerställa en framgångsrik produktion av superstora kulskruvar har NSK utvecklat en innovativ ny metod för slipning av muttrar upp till 800 mm i längd. De långa muttrarna kan rymma en större mängd lastkulor, vilket resulterar i maximal axiell belastning som ökar med faktor 1.3, medan livslängden förlängs med faktor 2.8.

Trots storlek och lastkapacitet hos NSK:s Super Large Ball Screws finns det inga kompromisser vad gäller hastighet. En speciell kulcirkulationsdesign, som underlättar en tangentiell upptagningsmetod med användning av en patenterad deflektor, gör det möjligt att uppnå höghastighetsrotation även med kulskruvar på 140 mm i diameter eller mer.

Idag har höglastkulskruvar blivit viktiga komponenter i elektriska formsprutningsmaskiner och servolösa maskiner. År 1996 introducerade NSK branschens allra första serie med drivkulskruvar för höga laster. Sedan dess har företaget fortsatt att expandera serien för att möta efterfrågan på högre hastigheter och minskad smörjning. NSK:s senaste superstora kulskruvar erbjuds i diametrar på 140, 160 och 200 mm, med ledare på 25, 30 och 32 mm.

NSK siktar på att nå € 7,8 miljoner i årlig global försäljning av dessa superstora, höglastkulskruvar år 2018. 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare