www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

Optimera! Softings nya slogan och logotype betonar bolagets värde inför framtiden

Softing, som är en internationell tillverkare av hårdvara och mjukvara för implementering och presatandaförbättring av datautbytesprocesser i tillämpningar för bilindustrin, industriell produktion och IT-nät, presenterar företagets nya varumärkesdesign.

Optimera! Softings nya slogan och logotype betonar bolagets värde inför framtiden
Med publiceringen av företagets årsredovisning för 2015 inför Softing gradvis sitt uppdaterade varumärke, som i första hand uttrycks genom en ny logotyp och ny slogan/tagline.
”Softings växande internationalisering och den senaste expansionen av utbudet inom expertis och tjänster har gjort det nödvändigt att ompositionera företaget”, säger Dr Wolfgang Trier, VD för Softing Group, och förklarar motivationen bakom förändringen.

I samarbete med den välkända varumärkesstrategen Günter Käfer utvecklades den nya varumärkesidentiteten för att återspegla företaget och dess utvidgade portfölj av tjänster. Den beslutade varumärkespositioneringen, som gäller samtliga divisioner, kommer också uttryckas genom nya kommunikationselement.

”Sedan Softing grundades för över 35 år sedan har utseendet varit i stort sett oförändrat. De nya bokstäverna har gjort logotypen mer teknisk och modern utan att skada dess igenkänningsvärde. Dessutom symboliserar den klarblå färgen vår tekniska kärnkompetens och två viktiga värden för vår varumärkespersonlighet: service och lojalitet”, säger Wolfgang Wende, Senior Vice President Corporate Marketing.

Logotypen kan kompletteras med slogan ”optimera!” beroende på användningsområde. Detta kommunicerar det sammantagna värdet av företagets varumärke. Slogan är en uppmaning: Kommande trender som sakernas Internet, uppkopplade bilar och industri 4.0 har drivit på arbetet med att mer övergripande förbättra effektiviteten av utrustning och processer, vilket innebär att företagen kommer att vara under ännu större press när det gäller att optimera i framtiden. För att klara av detta är tillförlitlig information och effektivt datautbyte nödvändiga - och Softing är en kompetent partner i detta fall.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare