www.tillverkning-sverige.com
Pilz News

Det säkra, modulära järnvägsstyrsystemet PSSrail från Pilz är vägledande för den digitala järnvägen

De innovativa egenskaperna hos PSSrail ligger i kombinationen av dessa funktioner: Systemet förenar alla funktioner för att uppfylla både befintliga och framtida styruppgifter längs spåret.

  www.pilz.com
Det säkra, modulära järnvägsstyrsystemet PSSrail från Pilz är vägledande för den digitala järnvägen

Det säkra, modulära järnvägsstyrsystemet PSSrail är modulärt uppbyggt. Den består först och främst av en styrenhet som uppfyller SIL 4 och olika hårdvarumoduler, såsom in-utgångar mm, inklusive en CAN-modul för enkel integrering i befintliga system. För det andra har PSSrail även en programvaruserie för att programmera eller konfigurera användarprogram. I ett programbibliotek har järnvägscertifierade funktionsblock lagts till för att möjliggöra enkel och snabb implementering. Tack vare verktygslådeprincipen kan användare konfektionera sina lösningar efter behov.

Lönsamt tack vare standardisering och öppenhet
PSSrail satsar på standardisering och öppenhet. Styrsystemet är kompatibelt med den senaste EULYNX-standarden och banar därmed väg för att genomföra digitaliseringsprojekt. Pilz har utvecklat järnvägsstyrningen som COTS-produkt (Commercial Off The Shelf). På så sätt får användaren en produkt som är redo att användas och kan minimera hanteringen av föråldrad teknik.

Vägledande för den digitala järnvägen
Systemleverantörer och integratörer kan använda PSSrail för alla möjliga olika tillämpningar inom signalteknik, bland annat elektriskt platsstyrda växlar eller järnvägsövergångar samt i digitala ställverk. Där kan PSSrail till exempel användas som Object Controller-plattform för att styra komponenterna på fältet längs järnvägen digitalt, och därmed tillförlitligt och ekonomiskt.

Med PSSrail finns en styrningslösning för att digitalisera och t.ex. bygga om enligt EULYNX-standarden även under pågående drift. Operatörer kan gradvis modernisera föråldrade, relästyrda ställverk och öka tillförlitligheten och effektiviteten i järnvägstrafiken. Tack vare standardisering och öppenhet förkortas tiden för ombyggnad, vilket innebär betydande kostnadsbesparingar.

”Med den säkra, modulära järnvägsstyrningen PSSrail sätter vi nya kriterier för digitaliseringen av järnvägsinfrastrukturen”, förklarar Sebastian Lüke, chef för företagsenheten Rail hos Pilz. ”Med PSSrail finns ett verktyg för systemleverantörer och integratörer som de kan använda för att genomföra den nödvändiga digitaliseringen av järnvägen på ett ekonomiskt och flexibelt sätt.”

www.pilz.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare