www.tillverkning-sverige.com
AMPHENOL

RJ45/USB och RJ11 Ethernet kopplingar för ATEX explosiva miljöer

Amphenol, ledande inom förstärkta Ethernetlösningar för stränga miljöer, introducerar nu de första ATEX Ethernetkopplingarna för applikationer i zon 2 och klass I, division 2 för explosiva miljöer. Denna nya räckvidd har designats som svar på den gängse trenden inom ATEX marknad mot begränsad utrustning i zon 1 (som är mycket dyr) och installering i zon 2, där tvångsstyrningarna är mycket mindre krävande och leder till mycket mer solida reduktioner av de totala anläggningskostnaderna.

RJ45/USB och RJ11 Ethernet kopplingar för ATEX explosiva miljöer
Denna nya ATEX räckvidd är en förlängning av områdena RJFIELD coh USBFIELD, med tillsats av deras patenterade och välbekanta RJStop® förbindelsesystem för enkla, snabba omvandlingar av samtliga Ethernet standardkablar till en förbindelse med IP68 som skydd mot stötar, damm och vätskor.

Dessa lösningar har II3G ExnAIIT6X ATEX skydd med temperaturer som sträcker sig från -40 C till +60 C för versionerna RJ45 och RJ11 samt -40 C to +70 C för USB-versionerna.

Metallådorna har förstärkts för att kunna möta det mekaniska motståndet av kännemärket EN60079-15, inkluderande ett kilo massa som släpps från 70 cm höjd. Alla förlängningar är elektriskt kontrollerade under produktion: de ska tåla en spänning på 500 V under en minut. Den elektriska kapaciteten är 20 W vid ett maximum arbetsspänning på 60 Vrms. Packningsringen på kabeln efterkommer standarderna EN60079-7 och EN60079-0 med II2G/D ExeII skydd.

Det finns tre förbindelsesystem att tillgå: RJ45, USB och RJ11.

Dessa förlängningskablar har unika egenskaper och ombesörjer motstånd till stränga miljöer med IP68 åtkomstskydd. Honuttagen är förseglade i bussningar för att skydda den invändiga utrustningen.

Bärvidden på kablarna har formgivits för övervakning av processen och uppföljning av data inom sektorerna olja, gas, kemikalier och pulver, där ATEX komplians och pålitlighet är de väsentliga kännetecknen.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare