www.tillverkning-sverige.com
AMPHENOL

USBField

Amphenol presenterar den första USB 2.0 förbindelsen med full räckvidd för stränga miljöer: USB A förbindelser har nu förenats med USB B kablar och förbindelser (för att linka samman kringutrustningar). Omfånget är även satt åt sidan genom dess mekaniska styrka samt enkelheten till installation utan verktyg. Dess tillämpningar finns i lika mån inom industriella och militära områden.

USBField
Räckvidden i USBField är unik med förstärkta kablar och förbindelser av metallstommar. Det är även ett av få områden som har lösningar för förbindelser mellan USB A och USB B.

Mantlarna för USB-ledningarna är förstärkta med dubbla avskärmningar. De uppfyller brandreglerna, det vill säga de är självsläckande och halogenfria (UL94-VO).

Alla dessa lösningar tillförsäkrar en utomordentlig motståndskraft för industriella och militära miljöer: med en IP67 vattentäthet och motståndskraft mot salta stänk i 48 till 500 timmar, beroende på typen av skydd. De kan användas inom stora temperaturskillnader, från -40°C till +85°C. I låsmekanismen används en skruvgänga, och den ansluter till ett antiavkopplingssystem som ger mycket höga nivåer av motstånd till vibrationer och stötar.

Amphenols erbjudande inkluderar även versioner tillägnade applikationer som drabbats av stora störningar beroende på elektromagnetiska fält, tillsammans med härdade, låsbara USB-stavar med upp till 32 Gb i minne, och som kännetecknar samma tekniska egenskaper.

Räckvidden uppfyller helt USB 2-standarden och anskaffar flöden av upp till 480 Mb/s för Full Speed USB.

Förbindningarna är mycket lätta att installera. De kan passas in i USB standardkablar endast några få sekunder för att omvandlas till IP67 ledningar och kan installeras utan verktyg.

Se animeringen på: http://www.usbfield.com/animUSBF.htm

Här finns många applikationer: instrumentering, industriella processer, automatiska kontroller och robotiks, geofysik (för att leta efter olja och seismiska analyser), maskinverktyg, järnvägar, försvar, härdade PCs, ombordsystem etc).

USB B förbindelse för kringutrustningar – förstärkt USB kabel.

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare