www.tillverkning-sverige.com
British Steel

BRITISH STEEL investerar 50 miljoner pund för uppgradering av valstrådsverksamheten

British Steel tillkännagav idag den största enskilda investeringen i sin tillverkningsverksamhet på ett decennium med ett program på 50 miljoner pund (56 miljoner euro) för att uppgradera sin valstrådsverksamhet.

BRITISH STEEL investerar 50 miljoner pund för uppgradering av valstrådsverksamheten
Bild: Tillverkning av valstråd vid British Steel i Scunthorpe

Investeringen kommer att förbättra kvaliteten och utbudet av den valstråd som produceras på företagets anläggning i Scunthorpe, England, vilket gör att företaget kan växa på nuvarande marknader och komma in på nya - inom och utanför Storbritannien.

Den nya anläggningen kommer att möjliggöra ett större antal storlekar (upp till 28 mm) med snävare toleranser, samt möjliggör förbättringar av ytbeskaffenhet och mikrostrukturella egenskaper.

Satsningen ligger utöver de 120 miljoner pund som British Steel redan åtagit sig att investera under sina tre första år och kommer åtta månader efter att man köpt FNsteel, en ledande valstrådstillverkare i Nederländerna.

Paul Martin, Deputy CEO i British Steel, säger: ”Det här är en stor framtidsinvestering för vår verksamhet, vilket understryker vårt engagemang att ge kunderna högre tekniska specifikationer för stål och ett brett produktsortiment i toppklass.”

”Detta kommer inte bara att öka vår förmåga att betjäna hemmamarknaden, det gör det möjligt för oss att bli en mer konkurrenskraftig exportör och påskyndar tillväxten av British Steel i linje med vår företagsstrategi.”

Investeringen kommer att se en ny modern valstrådslinje, konstruerad och installerad i Primetals nuvarande fabrik. Arbetet är planerat att starta i sommar och den nya verksamheten kommer att tas i bruk under hösten 2019. Nya labb har just öppnats, vilket gör att fabriken har testanläggningar i världsklass.

Den befintliga valstrådsverksamheten, som sysselsätter 300 personer, kommer att fungera som vanligt under hela installationen.

Paul säger: ”Uppgraderingen av verket kommer att se till att British Steel-namnet är synonymt med kvalitet, innovation och produktutveckling. Vår valstrådsverksamhet har en växande orderbok och denna investering kommer att låta oss bygga vidare på detta genom att garantera de hårdare toleranser och förbättrade ytkvaliteter som kunderna efterfrågar, särskilt inom bilindustrin.”

”Genom att fortsätta göra investeringar och förvärva kompletterande företag som FNsteel, strävar vi efter att bli ett förstahandsval bland stålleverantör över hela världen.”
British Steels valstråd används i tusentals olika tillämpningar, inklusive cordtråd för däck, sängfjädrar, förtöjning av oljeplattformar och brolinor. Den används även i gem, muttrar och bultar, bilfjädrar och korktråd - de små trådburarna runt Champagnekorkar.

Richard Sims, British Steels Managing Director för Wire Rod, säger: ”Vår valstråd spelar en viktig roll i människors vardag, från bilen eller bussen de reser till jobbet, till sängen som de sover i. Det är en av de mest mångsidiga produkterna, så investeringen kommer inte bara att ge avsevärda förbättringar för våra kunder utan för hundratals miljoner slutanvändare.

”Idag är det också enormt viktigt att våra anställda, vars skicklighet och engagemang för kundtillfredsställelse, gör det möjligt för oss att investera med sådant förtroende. Tillsammans ser vi fram emot att öppna den nya linjen och växa till de nya marknader som denna investering medger”.

Fakta om British Steel valstråd
-British Steels Scunthorpe valstrådsverk öppnade 1976
-Det producerar 1 miljon ton valstråd per år, i diameter mellan 5,5 och 17,0 mm i 0,5 mm steg. Företaget kan nu tillverka valstråd upp till 28 mm diameter.
-Tillämpningar omfattar:
-Kallvalsning - för tillverkning av fästanordningar och fästdon (bultar, skruvar, stiften, nitar och nålstänger). Det kräver valstråd som kombinerar formbarhet med varaktig styrka
-Automatstål - automatstål används för att tillverka ett stort antal precisionskomponenter inom bilindustrin och kontorsutrustning. Dessa kvaliteter är utformade för att bete sig på ett tillförlitligt sätt i tillverkningsprocesser med hög hastighet.
-British Steel exporterar betydande kvantiteter valstråd, huvudsakligen till Europa.
-Verksamheten har stora kunder i bil- och tråddragningsindustrin.
-Det uppgraderade valsverket kommer också att producera 700kt valstråd per år, men med snävare toleranser och bättre ytkvalitet.
-I oktober 2017 övertog British Steel FNsteel i Nederländerna, vilken sysselsätter 300 personer.
-FNsteels produkter kompletterar British Steel
-FNsteel, som har ett eget valstrådsverk är en ansedd leverantör till bilindustrin i Västeuropa och Storbritannien
-FNsteels produkter omfattar kullagerstål, kedjor och stötdämpare

Video: Se vår video med valstråd som tillverkas på British Steel i Scunthorpe genom att klicka här. Du kan länka till eller bädda in den här videon på din webbplats.

För mer information:
British Steel
David Atkin: +44 (0)1724 406898/+44 (0)7919 297936 or email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare