www.tillverkning-sverige.com
British Steel

British Steel lanserar revolutionerande ny järnvägsprodukt

British Steel, den brittiska tillverkaren av kvalitetsstålprodukter, har lanserat en revolutionerande ny järnvägsprodukt som tål att läggas i några av de mest tuffa och korrosiva miljöer.

British Steel lanserar revolutionerande ny järnvägsprodukt
Bild: Räls på British Steel i Scunthorpe

Den nya produkten, Zinoco® är en kvalitetsbestruken skena som kan installeras i tuffa miljöer där korrosion förväntas vara den främsta orsaken till framtida rälsutbyte, till exempel kustlinjer, våta tunnlar, plankorsningar, gruvspår och salthaltiga spårmiljöer.

Zinoco®, vars namn härstammar från orden "Zink för noll korrosion", ger överlägset korrosionsskydd jämfört med all aktuell rälsbeläggningsteknik på marknaden.
Kontrakt har redan säkrats i Storbritannien, Irland och Frankrike.

British Steels Rail Sector Head, Richard Bell, säger att produkten har utvecklats vid företagets huvudkontor i Scunthorpe och att omfattande tester visar att Zinoco® normalt överlever traditionell obestruken järnväg med cirka fem gånger i ett brett spektrum av aggressiva miljöer.

Richard säger: "Detta är en spännande tid för British Steel, och Zinoco® är ett bra exempel på vår innovation och utveckling av premiumprodukter för den globala marknaden. Våra högt kvalificerade medarbetare skapar och tillverkar stål i världsklass varje dag och vi är stolta över det mottagande Zinoco® redan fått."

Richard säger att rälet utvecklats av British Steel som ett direkt svar på Network Rails krav på mer hållbara korrosionsskydd. Network Rail krävde en beläggning som skulle klara påfrestningarna i verklig installation och användning.

Han säger: "Vi har blivit alltmer medvetna om att många kunder måste ersätta järnvägsräls i förtid på grund av snabb korrosion på vissa delar av deras nät. Vi har utvecklat Zinoco® för att dramatiskt fördröja uppkomsten av korrosion på räl i det bredaste utbudet av järnvägsförhållanden.

"Vi strävar efter att utveckla innovativa produkter för att hjälpa våra kunder att förbättra hela livcykelkostnaden för att driva sin järnvägsinfrastruktur och jag är säker på att denna innovation kommer att bli ännu ett värdefullt bidrag för att uppnå detta mål."

Network Rail letade efter en slagtålig produkt som skulle tåla mindre mekaniska skador och erbjuda offerskydd samt skydd på lång sikt.

Skydd mot läckströmskorrosion var särskilt viktigt. Zinoco®-produkten erbjöd det mest kompletta skyddet mot samtliga specificerade krav på de många alternativ som testades.

Offerskydd är en elektrokemisk reaktion som inträffar när anodenheten offrar sig till förmån för katoden. Det resulterande flödet av elektroner förhindrar en korrosiv kemisk reaktion. Med Zinoco®-belagd skena korroderar den zinkrika (anod) beläggningen i stället för stålet (katod), och förhindrar därför att stålet korroderar. Zinkoxiden skapar en stark barriär mot ytterligare korrosion - på detta sätt garanteras skyddet av metallen även då zinkskiktet är lätt skadat.

Den nya Zinoco®-anläggningen har byggts på British Steels SRSM (Scunthorpe Rail and Section Mill) och den automatiserade anläggningen innebär att Zinoco®-skenor kan beläggas mer effektivt än tidigare belagd järnvägsprodukt.

Mer information:
British Steel
David Atkin: +44 1724 406898/+44 7919 292936

Bell Pottinger
Tom Cahn: +44 20 3772 2586 / +44 7917 242 078
Clinton Manning: +44 20 3772 2560 / +44 7711 972 662
Henry Lerwill: +44 20 3772 2570 / +44 7894 608 607

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare