www.tillverkning-sverige.com
British Steel

British Steel: bygger starkare framtid

– Första dag för handel för nya British Steel – Övertagande via Bull Capital avslutad – £ 400m investeringspaket på plats – Omsvängningen på rätt spår med månatliga positiva rörelseresultat

British Steel: bygger starkare framtid
Första handelsdagen för nya British Steel följer på slutförandet av försäljningen av Tata Steel UK:s Long Products Europe-verksamhet (LPE) till Greybull Capital LLP (Greybull ).
British Steel:s VD Peter Hogg beskriver det som en milstolpe för verksamheten.

Han säger: "Idag är första affärsdagen för vårt nya företag och vi är glada över att göra detta under ikoniska British Steel-varumärket.”

"Det har varit ett enormt arbete och ett starkt samarbete mellan våra anställda och deras fackliga representanter, våra kunder och våra leverantörer, och många månader av hårt arbete för att komma till denna punkt. Vi uppskattar också den hjälp och det stöd vi fått från både lokala och nationella regeringar och våra lokala riksdagsledamöter”.

"Vår bransch har stått inför utmanande tider under de senaste åren, men vi är övertygade om att vår nya satsning, byggd på våra kärnvärden stolthet, passion och prestanda, inte bara kommer att blåsa nytt liv i företaget, utan även placera oss som en av de världsledande.”

"Vårt arv är viktigt för oss. I årtionden har vår kvalificerade arbetskraft ägnat sig åt att producera högsta stålkvalitet för användning i viktiga byggnader och infrastrukturprojekt runt om i världen. Nylanseringen av British Steel gör det möjligt för oss att bygga en starkare framtid både för våra anställda och alla som gör affärer med oss."

Verksamheten, som sysselsätter 4 800 personer, har mycket uppskattad tillverkning i Scunthorpe, Teesside och Skinningrove i Storbritannien och Hayange i Frankrike. Verksamheten omfattar även metallcentra i Storbritannien och Irland, ett globalt nätverk av försäljningskontor, ett utvecklingsföretag i Workington och en nationell designkonsultbyrå.
Scunthorpes Multi Union-ordförande Paul McBean säger:

"Idag är en viktig händelse för oss, våra kolleger fackliga kollegor och alla våra medarbetare. Att ta sig till denna punkt har tagit månader av arbete och engagemang från våra medarbetare och jag tackar dem för deras stöd och engagemang för stålindustrin.

"Jag är glad att vi kan återuppta vår fantastiska verksamhet såsom British Steel. Det markerar en nystart, ett nytt kapitel, för vår verksamhet. Jag vet att genom att fortsätta att arbeta tillsammans kommer vi att göra det till en framgång."

Ett finanspaket och investering på £ 400m har ordnats av Greybull för att se till att omsvängningplanen genomförs av ledning och anställda. Finansieringen, som helt och hållet genomförts av en kombination av aktieägarna och deras banker, är tillgänglig för British Steel för att bekosta rörelsekapital och framtida investeringar. Bankfinansieringen tillhandahålls av PNC Business Credit UK, en del av PNC Financial Services UK Ltd, en medlem av PNC Financial Services Group, Inc. Villkor har också överenskommits med Citi för en lageranläggning.

Verksamheten startade med att genomföra en omställningsplan under hösten 2015, vilken redan har levererat betydande förbättringar i prestanda, med verksamhet som visat på operativ vinst under de senaste två månaderna. Ett avtal om att återställa kostnadsbasen för verksamheten har uppnåtts med viktiga leverantörer samt arbetskraften som nyligen röstade för tillfälliga ändringar i sina villkor. Dessa förändringar är viktigt för att se till att British Steel kan förverkliga full potential när det gäller omställningsplanen och få tillbaka verksamheten till långsiktig lönsamhet.
Greybull-partner Marc Meyohas säger:

"Vi är mycket glada över att ha slutfört den här affären och stolta över att backa upp denna verksamhet. Vi har förtroende för omställningsplanen och ledningens förmåga och anställda att genomföra de förändringar som krävs. Mycket återstår att göra, men de tidiga tecknen är positiva.”

"Under de senaste månaderna har verksamheten övervunnit en rad hinder för att komma till denna punkt. Under hela denna tid har hela arbetsstyrkan och fackföreningarna visat stor professionalism och engagemang för att hjälpa företaget att lyckas. Vi vet att detta kommer att fortsätta eftersom vi arbetar tillsammans för att stärka British Steel ytterligare."

För mer information:
Bell Pottinger
Tom Cahn: +44 20 3772 2586 / +44 7917 242 078
Greg Wood: +44 20 3772 2587 / +44 7990 003 588
Henry Lerwill: +44 20 3772 2570 / +44 7894 608 607

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare