www.tillverkning-sverige.com
LEROY-SOMER

DYNEO® LSRPM-serie

LSRPM är en serie av permanentmagnet-synkronmotorer som inkorporerar teknologi patenterad av Leroy-Somer. Den innovativa designen hos magnetrotorn ökar effektiviteten med nära 10 % till nivåer som når 98 %. Storleksminskningen är för en order på 50 %. Denna typ av motor åsyftar tillämpningar där elförbrukningarna är höga och kontinuerliga. Detta betyder att i ett mycket stort antal fall är tiden för investeringsåterbäringen i utbyte mot en asynkronmotor från LSRPM mindre än ett år. Eftersom motorer redovisar mer än 70 % av den elektriska energi som konsumeras inom industrin, bidrar den nya LSRPM-produktlinjen även till väsentliga objektiv av CO2 emissionsreduceringar.

DYNEO® LSRPM-serie
Enastående verkningsgrad och komprimering
Användning av variabla hastigheter och optimering av mekaniska system är de bästa sätten för maximala besparingar. LSRPM är en del av DYNEO® omfattning. Vid skärningspunkten av kommersiellt åtkomliga variabla hastighetstekniker förenar detta område alla Leroy-Somers föränderliga hastighetskontroller och lösningar för permanentmagnet-synkronmotorer.

Prestandan hos LSRPM baseras på teknologin hos en radialmagnetrotor, patenterad av Leroy-Somer. Genom att reducera rotorförluster gör denna teknologi det möjligt att uppnå verkningsgrader på omkring 98 % och öka motorns power-to-weight förhållande. Denna fördel fungerar inte enbart mot märkvarvtal utan till och med bättre under märkvarvtal, vilket per definition gäller för tillämpning av variabla hastigheter.

Jämförelsen med konventionella motorer är beroende av utförandet. I det specifika fallet hos en skruvkompressor, som i början drivs av variabla hastighetssystem baserade på en 2-polig synkronmotor med IP23-beräknat supplement, fast skafthöjd 315 mm och styrka 280 kW, är effekten under en variabel hastighetskontroll 92,7 %. Lösningen hos DYNEO® med en 260 kW (utan reducering) LSRPM 280 MD permanentmagnet-synkronmotor åstadkommer en effektivitet under en variabel hastighetskonstroll på 97,6 % över ett område från 0 till 3000 min-1. Energibesparingen överskrider 4000 per år och motorns vikt reduceras från 900 kg till 380 kg. Tiden för investeringsåterbäringen i jämförelse med den konventionella lösningen är mindre än 12 månader.

De mekaniska systemen hos LSRPM-serierna har IEC IP55-beräknade supplement, de mest utbredda inom industrin. Karaktäristiskt för områdena är:
- energi 0,75 till 400 kW
- reaktionskraft 1 till 1400 N.m
- hastighet 1 till 5500 min-1
- skafthöjd 90 till 315 mm

Stark reaktionskraft och hastighetsutförande
Med garanterad reaktionskraft över mycket stora hastighetsområden, utan minskning eller forcerad ventilation, är LSRPM också en enkel och effektiv lösning för utföranden som efterfrågar stark reaktionskraft vid höga hastigheter.

LSRPM-motorn är designad för att gå snabbare än en synkronmotor och möjliggör:
- motorhastigheten att stämma med hastigheten hos den maskin som drivs, och som eliminerar transmissionskomponenter såsom uppväxlingslådor,
- reducerad prestanda hos maskinen som drivs genom att minska dess hastighet.

Integration och underlättande av underhåll
LSRPMs komprimering ger en hel del fördelar: reducerad storlek på de chassin som stödjer motorn och följaktligen klientens maskin, enkel på-plats-installation av motorn, enklare vinschverk, lägre transportkostnader etc.

Modulariteten hos LSRPM-serien, fristående konfiguration, alternativt flänsade med plana eller gängade hål samt de många associerade alternativen, underlättar utbytet av de installerade konventionella motorerna.

De små förlusterna av magnetrotorteknologin, med betydligt begränsad likvidation för uppvärmning, minskar omfattningen av lagersmörjning och utökar motorns livslängd.

Användningsområdena och nyttjandet av LSRPM-motorer är lika omfattande som asynkronom-motorer: pumpning, ventilering, komprimering, transportband, varmpressning, processer, generatorer och mycket annat.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare