www.tillverkning-sverige.com
Norelem

Stort steg mot automation med norelems utökade stegmotorserie

norelem, den globala specialisten inom standardkomponenter, har utökat sitt sortiment av stegmotorer med de tre mest populära storlekarna NEMA 17, NEMA 23 och NEMA 34, vilka nu finns att beställa online.

Stort steg mot automation med norelems utökade stegmotorserie

Med Industry 4.0 på god väg gör norelems nya stegmotorer det möjligt att automatisera ett brett spektrum av tillämpningar. Oavsett om det är roterande robotarmar, automatisering av fräsmaskiner eller att flytta och sortera delar i en produktionslinje så kan konstruktörer och tillverkare använda komponenterna för en mängd olika processer.

De nya motorerna är mycket exakta, effektiva och underhållsfria, vilket gör dem ekonomiska och kostnadseffektiva. De är utrustade med alla vanliga driftlägen för vanliga positioneringssystem och styrning, inklusive automatisk inställning, referenser, parameter och programinmatning.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Vi vet att automatisering är nyckeln till många processer och för att effektivisera teknik och tillverkning. Det är därför vi har lagt till de tre vanligaste stegmotormåtten i vårt sortiment”.

”Våra standardiserade produkter kan anpassas till nästan alla styrsystem och kan integreras i nya och gamla maskiner. Vi har även gjort dem lätta att integrera med mjukvara för motorerna som kan laddas ner direkt från norelems webbplats och med olika gränssnitt för komponenterna, såsom Profibus och CAN”.

Alla norelems stegmotorer är tysta och ger låg resonans utan stegförluster. De möjliggör också en ständigt kontrollerbar drift med självövervakning av systemet och spänningsövervakning av utgångssteget.

Komponenterna är också utformade för att motstå hårda miljöinställningar. Alla motorer är utrustade med ett robust EMC (elektromagnetiskt kompatibelt) hus och är klassificerat till IP64 för damm- och vattenskydd. De kan arbeta i en omgivningstemperatur på upp till 50°C utan forcerad ventilation.

Stegmotorernas flänsmått är 42 mm (NEMA 17), 57 mm (NEMA 23) och 86 mm (NEMA 34). Retentionsvridmomentet för de olika modellerna sträcker sig från 0,43 Nm till 8,4 Nm. Stegvinkeln är 1,8° för alla modeller.

Stegmotorerna styrs via tvinnade kablar, och teknikerna kan enkelt programmera stegmotorerna via PC eller bärbar dator. De är konstruerade för en styrspänning på 24 till 36 V DC och har 2 utgångsportar och 6 ingångsportar. Anslutningskablar, SMPS, gränssnittsomvandlare och 1-stegs växeldrev finns som tillbehör. Alla stegmotorer är lämpliga för kontinuerlig drift.

Tekniker kan hitta stegmotorerna och tillgängliga storlekar och versioner från norelems produktreferenskatalog THE BIG GREEN BOOK. Alternativt kan komponenterna beställas direkt från norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare