www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS optimistiska inför det nya året - tillväxt i kristider

Samtidigt som det varit ett utmanande år ser NORD DRIVESYSTEMS tillbaka på den positiva utvecklingen. Strax före årsskiftet 2022/2023 passerade frekvensomriktartillverkaren över tröskeln på en försäljning över en miljard euro för första gången, samtidigt som antalet anställda ökade 4 900 och tillverkaren öppnade även nya produktionsplatser över hela världen.

NORD DRIVESYSTEMS optimistiska inför det nya året - tillväxt i kristider
NORD-Collage-Ecovadis.jpg: 2022 tilldelades NORD hållbarhetscertifikat, nivå silver, av kreditvärderingsinstitutet EcoVadis Bild: NORD DRIVESYSTEMS

"2022 var ett mycket framgångsrikt år, men samtidigt präglat av kriser", säger Gernot Zarp, försäljningschef på NORD DRIVESYSTEMS. "Kundernas feedback var dock mycket positiv trots flaskhalsar i leveranskedjorna där vi försökte alltid göra allt vi kunde för våra kunder”.

Fokuspunkter och produkter

Under 2022 låg fokus främst på innovativa, energibesparande drivningslösningar för att avsevärt minska energiförbrukning i industriella tillämpningar och för att på lämpligt sätt svara mot de ökande energikostnaderna – till exempel genom att använda den patenterade DuoDrive och de högeffektiva IE5+-motorerna.

Tjänsten NORD ECO stöttade företag i att hitta de mest effektiva drivlösningarna. Dessutom fokuserade NORD-gruppen på temat hållbarhet: Interna processer har gjorts mer effektiva samtidigt som ytterligare aspekter fått ökat fokus, såsom miljöskydd, utbildning och uppskattning av anställda, mänskliga rättigheter i leveranskedjan, certifieringar (EcoVadis och ISO 14001) samt undertecknandet av FN:s Global Compact.

Investeringar och tillväxt
Under 2022 investerade NORD DRIVESYSTEMS stort i att utöka kapaciteten, både i Tyskland och utomlands. En ny kontors- och administrationsbyggnad i Bargteheide byggdes och en produktionsanläggning i Yizheng, Kina, färdigställdes. Under första kvartalet 2023 kommer företagets fjärde globala monteringsfabrik för industriväxlar att öppnas i Indien för att svara upp på den lokala tillväxten. Dessutom planerar tillverkaren att utöka den elektroniska produktionen på sin anläggning i Aurich, och att avsevärt öka kapaciteten i motorfabriken i Polen.


NORD DRIVESYSTEMS optimistiska inför det nya året - tillväxt i kristider
NORD-DuoDrive-Patent.jpg: The patented DuoDrive combines the high-efficiency IE5+ motor and a bevel gear unit in one housing Image: NORD DRIVESYSTEMS

Utsikter för 2023
"De senaste åren har visat att företag måste positionera sig bredare. Därför kommer
”multisourcing” kommer att få högre prioritet, särskilt inom områdena den globala inriktningen på våra målgrupper av industrier”, förklarar Zarp. 2023 kommer fokus att ligga på branscher som post- och paket, flygplats, lagerlogistik, bageri- och förpackningsindustri samt applikationer för bulkhantering eller blandning och omrörning.

"För närvarande är energieffektiva lösningar som våra patenterade DuoDrive- och IE5+-motorer mycket populära eftersom de ger en särskild kundnytta. Detsamma gäller våra MAXXDRIVE XD industriväxlar och NORDAC ON frekvensomriktare, vars effektområden kommer att utökas till 3 kW”, säger Zarp.

Ämnen som fabriksautomation och digitalisering kommer också att spela en viktig roll i år, särskilt med hänsyn till den växande asiatiska marknaden.

" Allt som allt ser vi optimistiskt på det nya året och förutspår ytterligare förbättringar av försörjningsläget och ökad tillväxt”, säger Zarp. Inom området elektromekaniska motorer och växelmotorer är tillverkaren redan tillbaka på samma nivå som innan krisen med uppnådda standardleveranstider och en tillförlitlighet på över 90 %. "Vi längtar alla efter normalitet och stabilitet istället för kriser".

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare