www.tillverkning-sverige.com
British Steel

Ny framgång för Tata Steels modulära plattformar

Tata Steel har installerat två nya modulära plattformssystem i Storbritannien, en i West Drayton Station, och den andra vid Langley Station. Dessa modulära system ger ett kostnadseffektivt och snabbt sätt att konstruera och installera perronger och kan anpassas till alla typer av ytor och ytbehandlingar. West Drayton installerades med bara en helg av trafikstörningar, och Langley behövde inget trafikavbrott.

Ny framgång för Tata Steels modulära plattformar
Tata Steels modulära plattformar har använts på över 80 nya plattformar och förlängningar av plattformar i Europa och är oöverträffad i sin byggbarhet under svåra tillgänglighetsförhållanden och strikta tidsramar.

På West Drayton Station stod Tata Steel inför en extremt utmanande miljö. Förlängningen var belägen på toppen av en Viktoriansk jordvall med en upphöjd markprofil på grund av en tidigare plattformsstruktur och med många nedgrävda servicesystem. Vidare fanns bostadsfastigheter belägna precis vid den bevuxna vallen så tillgången var mycket begränsad. Därför var man hänvisad till ett minimalt djup av bygg- och utgrävning.

Trots sådana svåra arbetsförhållanden kunde alla tolv enheter av "Long Span"-plattformen levereras till en åtkomstpunkt åtta kilometer från West Drayton, och huvuddelen av plattformsstrukturen installerades under ett enda skift med trafikavbrott på en helg. Därefter kunde Tata Steel-projektets installatörer anpassa plattformen till den teoretiska spårvidden, installera bakre stängsel, plattformsbelysning, skyltar, trappor och ytbeläggning under trafiktimmar.

"Long Span" är en av Tata Steels innovativa modulära plattformsstrukturer. Den har samma flexibilitet och framtida justerbarhet som standardplattformsstrukturen, men ersätter de täta pålarna med en spännstegsbalk som överbryggar 7,32-metersgapet mellan pålparen, även om andra spännvidder kan utvecklas.

Langley Station var ett annat framgångsrikt plattformsförlängningsprojekt som genomförts av Tata Steel. De komponenter som användes i förlängningen installerades utan några mekaniska lyft. Dessutom tog huvuddelen av installationen plats bakom blå skyddsräcken och linjen var hela tiden öppen så det blev inga trafikstörningar.

Tata Steel fick en Star Award från Crossrail som ett erkännande av en utmärkt arbetsmiljöinsats och god förvaltning av områdena för sina projekt på West Drayton och Langley Station.
Modulära plattformar är hållbara lösningar eftersom installationen innehåller stål som består av en hög grad återvunnet material och eftersom konstruktionen minimerar byggavfall och transport. Användningen av lätta komponenter minskar grundpåverkan och undviker behovet av kostsamma och tidskrävande åtgärder för grundbearbetning. Utöver detta så har strukturen 75 års livslängd.
Tata Steels patenterade mjukvara av ledande teknik möjliggör en snabb skräddarsydd design, från standardmoduler, oavsett bredd, längd eller kurvatur (konvex, konkav eller omvänt). Strukturellt motstånd, form och vikt beräknas automatiskt. Tack vare den låga vikten av de enskilda komponenterna så kan installationen även monteras manuellt. Varje komponent behöver bara en eller två personers lyftkraft. Ytpreparerade modulära däckpaneler kan även föreslås eller så kan en skräddarsydd yta användas för att bygga vidare på existerande plattform eller för att passa in estetiskt med befintliga strukturer.

Ny framgång för Tata Steels modulära plattformar
Ny framgång för Tata Steels modulära plattformar
Ny framgång för Tata Steels modulära plattformar

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare