www.tillverkning-sverige.com
Moxa

Moxas nya säkra industriella allt-i-ett-router skyddar industriella tillämpningar

Moxa Inc., ledande inom industriell kommunikation och nätverk med fokus på säkra industriella nätverk, har lanserat EDR-G9010-serien för utökat skydd av industriella tillämpningar.

Moxas nya säkra industriella allt-i-ett-router skyddar industriella tillämpningar
Dessa certifierade allt-i-ett-brandvägg/NAT/VPN/switch-routrar fungerar som en robust första försvarslinje för industriella nätverk i olika tillämpningar såsom smart tillverkning och kritisk infrastruktur. Moxas industriella säkra routrar i EDR-G9010-serien erbjuder GbE-prestanda med 10 portar och djupgående säkerhetskapacitet för att tillgodose behoven hos bandbreddskrävande tillämpningar som kräver driftsäkerhet på fältet och säkerhet i flera lager.

Med fler och fler cybersäkerhetsattacker i OT-system (operational technology) blir förbättrad industriell nätverkssäkerhet en viktig prioritet för företagare och säkerhetschefer. I OT-miljöer handlar nätverkskraven dock inte bara om säkerheten, utan fokuserar också på att hålla verksamheten smidig.

“Med lanseringen av den nya EDR-G9010-serien ger Moxa en skräddarsydd nätverkssäkerhetslösning för OT-miljöer”, säger Kevin Huang, Product Manager på Moxa Networking. “Vi rekommenderar våra kunder att använda EDR-G9010-seriens industriella säkra routrar för att segmentera sina nätverk som en första försvarslinje och förhindra att hot sprider sig till resten av nätverket. Dessutom kan användarna utnyttja dess avancerade OT DPI-teknologi (Deep Packet Inspection), brandvägg, NAT och VPN-funktioner för att uppnå säkerhet i flera lager. Sist men inte minst bidrar 10-portars Gigabit-prestanda till att säkerställa tillgängligheten av industriella nätverk tack vare snabbare uppstartstid och Layer 2/Layer 3-redundans. EDR-G9010-serien kombinerar alla dessa kraftfulla funktioner till en enda kompakt, robust, branschcertifierad industriell säker router. Sammantaget kommer EDR-G9010-serien att vara Moxas framtidsförberedda säkra routingplattform, med ytterligare funktioner som läggs till över tid.”

EDR-G9010-seriens industriella säkra routrar erbjuder:

Avancerat nätverksskydd med nätverkssegmentering och avancerad DPI
Inom en anläggning kan EDR-G9010-seriens industriella säkra routrar hjälpa till att bygga en säkerhetsgräns genom att segmentera OT- och IT-nätverk och ha avancerad DPI-teknik för att ge användarna mer detaljerad kontroll över nätverkstrafik genom att filtrera industriella protokoll* baserat på kraven i tillämpningen. Moxa kommer kontinuerligt att utöka DPI -protokollets täckning - från början finns Modbus TCP/UDP och DNP3 och senare kommer Moxa att lägga till specifika kraftmarknadsrelaterade protokoll under 2022.

När fjärranslutningar mellan flera platser behövs så säkerställer EDR-G9010-seriens inbyggda IPsec VPN att säkra industriella nätverkskommunikationskanaler erhålls vid åtkomst till det privata nätverket från det offentliga Internet.

Framtidssäker plattform förebygger OT-intrång
EDR-G9010-plattformens suveräna datorkraft gör det möjligt att köra en intrångsförebyggande modul som säkert blockerar ransomware, skadlig kod, virus och andra cybersäkerhetshot i OT-nätverk. Denna signaturbaserade skanningsteknik kommer att flytta trafikfiltrering och tillgångssynlighet i OT-nätverk till en aldrig tidigare skådad nivå.
Denna modul licensieras på begäran och kommer att finnas tillgänglig i mitten av 2022.

Bättre prestanda med hög bandbredd och snabbare starttider
Med antalet anslutna enheter som ständigt växer kan EDR-G9010-serien uppnå hög genomströmning samtidigt som den ger robust säkerhet, perfekt för bandbreddskrävande tillämpningar. Samtidigt hjälper den snabbare uppstartstiden till att minska systemets driftstopp under regelbundet underhåll eller vid en nödsituation.

Mer mångsidighet
EDR-G9010-serien tillgodoser behoven hos olika nätverk, oavsett om det är behovet av en brandvägg, NAT (network address translation), fjärr-VPN-kommunikation, switching eller routing. Dessa säkra routrar är också certifierade för IEC 61850-3/IEEE 1613, NEMA TS2, ATEX Zone 2 och Class I Division 2. Den tillgängliga och mångsidiga allt-i-ett-designen gör dessa enheter idealiska för att säkra industriella tillämpningar som t.ex. transformatorstationer, intelligenta transportsystem, olja och gas och smart tillverkning.


Moxas nya säkra industriella allt-i-ett-router skyddar industriella tillämpningar

IEC-62443-härdat
Säkra routrar spelar en pyramidal roll i säkerhetsarkitekturen och måste säkerhetshärdas. Därför har EDR-G9010 hårdvara och mjukvara utvecklats med Moxas IEC-62443-4-1-certifierade process och är redo att uppfylla IEC-62443-4-2-kraven upp till säkerhetsnivå 2.

EDR-G9010-seriens 10-portars gigabit industriella säkerhetsrouter har följande höjdpunkter:
• Allt-i-ett brandvägg/NAT/VPN/switch/router
• 8-ports TX GbE och 2-ports SFP GbE
• Omfattande redundansmekanismer, inklusive Turbo Ring och VRRP
• Bred arbetstemperatur -40 till 75°C (-T -modell)
• Avancerad DPI (Deep Packet Inspection) för Modbus TCP/UDP- och DNP3 -trafik och 104 och MMS (tillgängligt under Q1, 2022).
• Certifierad för IEC 61850-3, NEMA TS2, ATEX Zone 2, Class I Division 2, EN 50121-4, DNV, IEC-62443-4-2 SL 2 (tillgängligt under Q4 2022).

För att förbättra nätverkssäkerheten är EDR-G9010-serien också kompatibel med Moxas MXview-nätverkshanteringsprogram. Med MXview kan användare t.ex. visualisera den uppnådda säkerhetsnivån för IEC-62443-färdiga Moxa-enheter, utföra regelbundna säkerhetskopior av konfigurationer och få en överblick över nätverkets prestanda.

Med lanseringen av EDR-G9010-seriens industriella säkra routrar har Moxa utökat sin säkra nätverksinfrastrukturportfölj till att omfatta ett bredare utbud av industriella tillämpningar och infört mer detaljerad kontroll över industriella nätverk i syfte att uppfylla företagets pågående åtagande att skydda anslutningen till industriella miljöer.

För mer information om EDR-G9010-serien, besök produktsidan eller titta på videon.


För Moxas industriella nätverkssäkerhetslösning, besök www.moxa.com/Security

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare