www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Konecranes presenterar nya klimatmål i linje med att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C

Den senaste klimatforskningen påvisar ett brådskande behov att minska utsläppen för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C. Konecranes vill vara del av lösningen och presenterade idag nya klimatmål riktade mot utsläpp både i den egna verksamheten och i värdekedjan. De nya målen stöttar Konecranes arbete med att minska utsläppen, vidareutveckla det koldioxidsnåla utbudet och lindra klimatriskerna.

Konecranes presenterar nya klimatmål i linje med att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C

De nya målen följer på att Konecranes i december 2020 undertecknade åtagandet för Science Based Targets initiative (SBTi). SBTi har validerat att målen är i linje med att begränsa global uppvärmning till 1,5° C.

Konecranes har åtagit sig att minska sina Scope 1- och 2-utsläpp med 50 % till 2030. Detta kan uppnås genom att investera i förnybar elektricitet, förbättrad bränsleeffektivitet i maskinparken och ökad energieffektivitet i tillverkningsprocesserna. För Scope 3 strävar Konecranes efter att minska de absoluta koldioxidutsläppen med 50 % till 2030, vilket omfattar användning av sålda produkter och stålrelaterade inköp. Målen täcker mer än 70 % av utsläppen i Konecranes värdekedja. Dessutom kommer Konecranes också att kompensera sina flygutsläpp helt.

– Konecranes är en pionjär inom hållbarhet i branschen, och de nya målen tar våra ambitioner ännu längre. Vi är i en unik position att hjälpa våra kunder övergå till en koldioxidsnål genom att tillhandahålla lösningar som skyndar på minskningen av koldioxidutsläppen och främjar elektrifiering, säger Teo Ottola, tf. VD och finansdirektör för Konecranes.

Konecranes inkluderar klimatkraven i smart produktdesign, fortsätter att ta fram nya tekniker som minskar beroendet av fossila bränslen, optimerar materialflöden med digitala lösningar, samarbetar med leverantörer för att minska de övergripande utsläppen som rör stål samt investerar i förnybar elektricitet och övergripande energieffektivitet.

– Utsläppsnivåerna måste halveras till 2030 för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C. Konecranes har åtagit sig att göra sin del och vara transparenta kring sina åtgärder och framsteg framöver, säger Anniina Virta-Toikka, hållbarhetsdirektör för Konecranes.

Om Science Based Targets initiative (SBTi)
Science Based Targets initiative (SBTi) hjälper företag att sätta upp forskningsbaserade mål för att minska utsläppen av växthusgaser.

De mål som företagen inför för att minska utsläppen av växthusgaser anses vara vetenskapsbaserade om de följer den senaste klimatforskningen gällande uppfyllandet av målen i Parisavtalet om att hålla den globala uppvärmningen klart under 2 °C över de förindustriella nivåerna, samt att sträva efter att begränsa den till under 1,5 °C. SBTi är ett samarbete mellan CDP, Förenta nationernas Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF).

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

www.konecranes.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare