www.tillverkning-sverige.com
Fischer Connectors

Fischer Connectors utökar Fischer MiniMax™ -serien med stiftsockelversion

St-Prex, Schweiz, 10 November 2014 - Fischer Connectors, världsledande inom push-pull cirkulära kontaktdon och kablagelösningar, fortsätter att leda utvecklingen av miniatyrisering. Efter den framgångsrika lanseringen av Fischer MiniMax™-serien 2012, utökar Fischer Connectors denna högpresterande robusta miniatyrkontakt med en stiftsockelversion.

Fischer Connectors utökar Fischer MiniMax™ -serien med stiftsockelversion
Med utbyggnaden av produktsortimentet blir Fischer MiniMaxTM-serien nu tillgänglig i 19- och 24-stiftskonfiguration, vilket ger konstruktörer mer flexibilitet, särskilt där utrymmet och viktbegränsningar spelar en roll. Denna nya, innovativa miniatyrlösning med hög densitet och med en unik kombination av kraft- och signalkontakter möjliggör fler funktioner på mindre enheter och sänker den totala ägandekostnaden. Denna kontakt är idealisk för handhållna eller kroppsburna tillämpningar för instrumenterings- och testutrustning där användarvänlighet och enkel hantering är ett måste.

Stiftsockelversionen i Fischer MiniMaxTM-serien finns som fristående kontakt, möjlig att monteras på en flex eller kablad av användarna, eller som en fullt färdig kablad lösning.

Medan 24-stiftskonfigurationen finns med 4 ström- och 20 signalkontakter, kommer konfigurationen med 19 stift i Fischer MiniMaxTM-serien med 4 ström- och 15 signalkontakter som standard, med möjligheten att öka antalet strömkontakter beroende på den kabel som används. Inom signalkontakterna finns det 2 avancerade strömkontakter för USB-anslutningar tillgängliga som tillval.

Fischer MiniMaxTM-serien finns i tre spärrsystem: push-pull, skruvlås och snabb frisättning. De mest betydande specifikationerna är följande:

• Liten Profil: mindre än 7 mm inuti boxen
• Förseglad IP68 (2m/24h), både parad och oparad
• Obrytbart nyckelsystem klarar mer än 4 Nm vridmoment
• Övergjutna aggregat som klarar 40 kg dragkrafter

Fischer Connectors förhandsvisar stiftsockelversionen av Fischer MiniMaxTM-serien i företagets monter 219 i Hall B3 på Electronica i München, Tyskland från 11 till 14 november 2014.

För mer information, besök www.fischerconnectors.com/minimax

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare