www.tillverkning-sverige.com
NSK

Specialist inom förpackningsmaskiner standardiserar på NSK:s linjärstyrningar

Tack vare ett långvarigt samarbete med Acumo AB (NSK:s auktoriserade distributör i Sverige) kan en av de största tillverkarna av förpackningsmaskiner på den skandinaviska marknaden inte bara möta sina egna kvalitets- och effektivitetskrav utan även kundernas krav. Genom Acumo har Österbergs Förpackningsmaskiner AB nu standardiserat på NSK:s linjärstyrningar som erbjuder kvalitet, precision och lång livslängd till sina användare.

Österbergs startade verksamheten 1975 och fokuserar på flexibla, kundanpassade lösningar med optimal kvalitet. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige, och erbjuder allt från vanliga push-förpackningslösningar till de med avancerade industrirobotar och allt däremellan.

Österbergs bygger sin produktionsmodell på en standardmaskin som företaget sedan skräddarsyr efter varje kunds specifika krav. Denna strategi leder till ett brett utbud av unika produktkombinationer som kräver stöd från flexibla och tekniskt skickliga leverantörer, såsom NSK och dess auktoriserade distributör Acumo.

I egenskap av premiummärke kan inte alla distributörer sälja NSK:s högkvalitativa produkter. Företaget arbetar endast med auktoriserade distributörer som kan visa den kunskap och erfarenhet som behövs för att uppfylla de förväntade standarderna. Auktoriserade distributörer måste också agera i enlighet med NSK:s etik- och efterlevnadspolicyer.

Som fullt auktoriserad distributör kontaktade Acumo Österbergs första gången 2010, vilket blev startpunkten för ett långsiktigt och starkt samarbete.

"Jag uppskattade direkt en av Acumos positionsindikatorer som de presenterade perfekt i takt med vårt utvecklingsarbete", säger Ulf Nordling, projektledare på Österbergs. »Av en slump upptäckte vi att Acumo även erbjuder NSK:s linjärstyrningar. Kombinationen av det breda produktsortimentet, kvaliteten och servicen som Acumo erbjuder, fick oss att inleda samarbetet.»

Kvalitet är en affärskultur hos NSK, Acumo och Österbergs, från första kontakt till slutleverans. Genom personliga relationer mellan företagen har samarbetet blomstrat. Acumos omfattande förståelse för vad Österbergs behöver samt önskemål har visat sig vara en nyckelfaktor för partnerskapets framgång.

"Acumo är trevliga att arbeta med. Vi får snabba leveranser och en hög kvalitet på NSK-skurna skenor," säger Ulf Nordling.

Österbergs har under många år standardiserat på både linjärstyrningar och kulskruvar från NSK. För att säkerställa korta ledtider har Acumo ett stort lager av NSK-lösningar, inklusive NH/NS-serien (med ytbehandlingar som Duralloy® och lågtemperaturkrom), som företaget kapar till i önskade längder i sin verkstad med vattenkyld skärmaskin.

NSK erbjuder teknisk support till alla sina auktoriserade distributörer. Var och en av dess handplockade partners anställer välutbildad, kompetent personal med branscherfarenhet och en grundlig förståelse för kundprocesser.

Baserat på sin långa branscherfarenhet är Ulf Nordling övertygad om att linjärstyrningar från NSK är enastående. Han påpekar att kunderna uppmärksammar och uppskattar den höga kvaliteten på NSK linjärstyrningar, och många ringer till och med upp för att ge positiv feedback.

»Vi vill visa att vi ger det bästa», säger Ulf Nordling. »På Österbergs är vi genuint nöjda med Acumo som leverantör och får bra hjälp i nödsituationer. Vi har utvecklat ett nära samarbete där Acumo intuitivt vet vad vi behöver. Förutom högkvalitativa lösningar får vi hjälp med beräkningar, val av gränssnitt och produktkunskap vid behov.»

Österbergs har under det senaste året köpt alltfler av NSK:s NH/NS-serie med linjärstyrningar med Duralloy® ytbehandling för att säkerställa ännu längre livslängd i maskiner för skogs- och papperssektorn. Den nya maskinen är ytterligare ett exempel på det beprövade samarbetet mellan teknikleverantören NSK, auktoriserade distributören Acumo och Österbergs expertis.

En ny video om NH/NS linjärstyrningar finns tillgänglig på YouTube under https://youtu.be/_62TERdoodU

1) Österbergs Förpackningsmaskiner AB lyfter fram linjärstyrningar från NSK som »enastående». Foto: Österbergs Förpackningsmaskiner
 

Specialist inom förpackningsmaskiner standardiserar på NSK:s linjärstyrningar
 
2) Samtliga NSK linjärstyrningar till Österbergs kapas till längd med hjälp av avancerade maskiner hos NSK:s auktoriserade distributör Acumo. Foto: Österbergs Förpackningsmaskiner


Specialist inom förpackningsmaskiner standardiserar på NSK:s linjärstyrningar
 
3) Linjärstyrningar i NH/NS-serien från NSK finns med ytbehandlingar som Duralloy® och Raydent. Foto: NSK


Specialist inom förpackningsmaskiner standardiserar på NSK:s linjärstyrningar

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare